1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Melanochromis cyaneorhabdos

Gönderilme zamanı: 10 Ara 2008, 00:41
gönderen moments
Resim

Melanochromis cyaneorhabdos

Latince Adı: Melanochromis cyaneorhabdos

Habitatı ve Anavatanı: Malawi gölünün kayalık kısımları

Beslenme Biçimi: Omnivore hem etçil hem otçul

Davranış Biçimi: Orta derecede agersif

Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif

Yüzme Seviyesi: Orta seviye

Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha canlı ve güçlü renklere sahiplerdir. Ayrıca dişilerin pelvic yüzgeçleri erkeklere göre daha kısadır.

Üreme: Dişiler 10-60 arasında yumurtayıı ağızlarına alarak kuluçkaya yatarlar.

Sıcaklık: 22°C - 28°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 10 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 150 lt

Su Sertliği: Sert

pH: 7.8 - 8.6

Zorluk Seviyesi: 2

Genel Yorum: Bu mbuna çoğu zaman Melanochromis johanni’ye benzetilir. Bir ayırıcı özellik olarak dişiler turuncu değildir oysa Melanochromis johanni dişileri turuncudur. Melanochromis cyaneorhabdos erke ve dişileri aynı renkte olup erkekler daha güçlü renklere sahiptir, özellikle de dominant ve seksüel bakımdan aktif olan erkekler. 1 erkek ve 3 dişi şeklinde beslenmelidir.
Bilgilerin Açıklaması

Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.