Özellikle bu sene, oynadığı basketbol kadar ülkesinin çocukları için kolları sıvayan, sosyal sorumluluk çerçevesinde bir çok faaliyete katılar Hidayet Fransa maçında yok... Hido'nun öylesine güzel davranışların yanında tekrar Milli Takım'da göreve gelmesi ile bir çok olumlu değişlikte birlikte geldi.
Hazırlık maçları beklentileri veremezken, bir çok acabaları omuzlarında taşıyan Hidayet ve arkadaşları, Ciddi turnuva ile birlikte arkadaşlık ve takım olmanın ruhunu sahaya yansıtarak süper olumlu bir takım havası ile birlikte 5 te 5 yaparak 2009 Avrupa Şampiyonasına katılmayı bir maç önce hak kazandı. Bu hafta NBA'da Orlando ile randevusu olan Hidayet'e Federasyon Fransa maçı için ısrar etse belki Hido kalacaktı. Ama Turgay Demirel çok hoş bir sürpriz yaparak Hido'ya son maç izin verdi.
Aslında Hido'suz acaba nasıl oynayacaktık? Bunu ben de merak ediyordum! Maç öncesi seneler önce Limoges ve Fransa basketboluna büyük hizmet veren Coach Tanjeviç'e özel plaket verildi. Milli marşlar çalarken dikkat ettim. Hiç bir Fransız oyuncu söylemiyordu, büyük bir ihtimalle bilmediği için söyleyemiyordu!
Amaaan boş ver biz neticesi bizim birinciliğimize dokunmayacak maça geçelim. İlk yarı hiçte kötü oynamadık. Şutlarımız çemberi yaladı, çıktı. Her zaman ki gibi bol rotasyon, 10 oyuncu ile tamamladığımız 20 dk. Sonunda 30-35 geride tamamladık. Bu bölümde sahanın en iyileri, Parker ve Fatih Solak'tı. Alan savunmamız bu bölümde Fransızların hızını kesti.
Fair-Play'a bir kez daha inancım sıfırladı! Oyun esnasında kesin olarak yasak olduğu halde, defalerce müzik çaldı. Üçüncü periyotu üç kısa ile hızlı oynamaya çalıştık ancak Ersan iyi gününde değildi. 52-56 aleyhimizeydi. Sinan yoruluncaya kadar takımımızı sırtladı.
Son bölüm can alıp verme zaman dilimiydi! Tüm oyuncularımızın maçı almak için inanılmaz bir savaş verdiler. Son dakikalara önde girdik. Sahada NBA'nin ve Dünya'nın en büyük oyuncularından Parker maçı kazanabilmek için müthiş emek verdi. Dile kolay böyle bir maçta ve iyi bir savunmaya karşı 37 sayı 5 asist, 7 Rb. ve deliler gibi mücadele. Ama yetmedi. Zafer Türkiye'nin oldu.
Türkiye'nin Zaferi Bu
Türkiye'nin Zaferi Bu
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!
çelik kapı çeyiz
çelik kapı çeyiz
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir