Sagopa Kajmer Şarkı Sözleri...

Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
İletişim:

Sagopa Kajmer Şarkı Sözleri...

Mesaj gönderen moments » 05 Eyl 2008, 02:24

Bir Pesimistin Gözyaşları

Aldanışlar orada kaldı, aldatıldın ahın vardı Aldatıldım ahım aldı, yalvarıldım vahım oldu, Aldanışta masum oldun, yalvarışta yüzüm soldu.
Dikene battı yalanın ağzı, yatsılarda mumlar öldü
Düşümü böldü sevgi çölünün ölüme çeken o kavuran Nefesi, akşamında leşime baktım,
Peşime takılan adını kazıdım, ümidi çaldım, ahı Yanıma vardı, vahımı şarkı yaptım, dinledikçe Ağladım, gözyaşım!...
İnsan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin Kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu. Yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde
Harcayanda gördüm fakirliğin özünü, çevirdim Yüzümü, dostumundu teklif, düşmanındı ısrar, Acaba nereye kadar sürer bu tekrarlar.
Yalanlara radar olsan neye yarar, zararın dönüşü Kârın el mi sallar? Batan güneş yine doğar. Batan gemi yatan mezar, azar azar kazar mezar,
Kumar umar arar, yazar kader kime çıkarsa bahtı Tahtı kapar, tanrı bunu hep yapar. Salla gitsin Arzular gemiler zaten batık, yolla gitsin Mektuplar adresin mi kayıp? Zorla güldü âmâlar Ağlamak mı ayıp? Korla yandı umutlar geçen dünü Sayıp, yor ki aklını hakkını sorgula düne bakıp?

Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi Gidecek habersiz uzaklara? Kaç yalan yıkacak Güvenleri?
Kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua Edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin Uğruna?
Kaç yarın bekleyeceksin? Sonralara kaç damla Gözyaşı?
Tasanın etrafında gezgin olmuş insanlar kısacık Molalarda tanıdılar mutluluk denen kelimeyi ve Tanrı bâş etti, çile doğdu, hile koydu adını Günahın.
Sille vurdu, illeler inatçı yordu, sınava tabi Tabiat ananın evlatları rabbi tanımadı, kimisi Küfretti yaradana, zülmetti kendine, hükmetti Paraya,
Çoğuna paralar sıktı kurşunu yaralar açtı durumu Battı. Dünya malı uçan halı, kırılır dalı her Ağacın, yıkılır her bina afette, gofret, Bedelindir o
Dökülen tuzlu yaşlar, haşlar gözünü yıka yüzünü, Hüzünü her Adem tanır, geçici bir dövmesin Şeklini çizdi tanrı topraklara; vakti gelince Kazma kürekle silineceksin. Dayanacağın bir Duvarın yoksa ör hadi, kuvvete dayanamayan Adalet aciz, adalete dayanamayan kuvvet Zalimdir,
Hakkımı isterim, payıma düşen herşeyi alırım Felsefesi, haksızlık oyunlarında hakkı yendi, Rengi kaçtı yaşamın, derdi sardı, yaranın acısı Tacı attırdı krala dahi, bir ömür fani, bir umut Hani? Tebessüm vahi, kabusum canî yazdıklarım; Yazacaklarımın güvencesi Sago K.

Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi Gidecek habersiz uzaklara? Kaç yalan yıkacak Güvenleri?
Kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua Edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin Uğruna?
Kaç yarın bekleyeceksin? Sonralara kaç damla Gözyaşı?

Kalp Atışlarım 78 BPM

feat Kolera

(Sagopa) Hiphop evvel olsa rap sonumdur, okşa Evreni, sözünle yokla çevreni kağıtta saklı Sagonun gizli gözleri,
“Dur orda!..” Kalp atışlarım yolumda rehber, Anca vardı zorba rapler “Sagopa Kajmer”. Mührü Bastım, sen aylak oldun sıktım ve çaylak ateşe Yaktım, tılsım tıkadım içine, rapimin inine Kazıdım adımı Sagopa K, yolumda rehber oldu
(yo:yunus özyavuz) Kalp atışlarım 7-8 B ve P ve M, teklemezse son sözüm, kekeleme görüntüler Görecek çift gözün,
Lekeleme sezinler bendeniz, seke seke yürür Dilerse hiphop ormanında, yeke yeke rapinle Savaşacaksın,
Oğlu rapin önünde keke kelimeler savuracaksın Sakarca.

(Kolera) Cümle arasındaki anekdotlardı Dikkatimizi çekenler derinleştik konularımızla Çarptırılmış masallarda bizimkisi,
Bozuk oyuncaklarla bitirdik biz evciliği ken Geymiş diyorlar barbinin akıbeti meçhullerde bir Fincan kahve var mı?
Derken başlayan hikaye kahveden öte kocasındaydı Gözü hoşbeş sohbetlerde beş çayları içmenin Zararları sizi ayda
Ararken geçen zamanda kendini unutmanın Dayanılır hafifliği mi bu? Nöbetçi eczanelerde Beklettik ruhumuzu üstünde tehlike anında kırın Işareti kafamızın dikinde kurban bayramı Arifesinde ölü koyunlar ardında bildiğimiz Kurallar aslında,
Şimdi de şemada gösterelim aman vermez Suskunluğu hilesiz hurdasız hayatım karanlıkta Uşümek ne ki?
Varsın dökülsün kanatlarım, öyle bir rol almış Ki kolera, okudum okudum anlamadım seyrederken Hayatı,
En önden kendime sahne bulup oynadım, kendi Kendime konuştum hem kızdım hem güldüm halime, Çita noktasından denize girip dinlendim aslan Yelesinde. Duvarlar renkli olsa da karanlıkta ne Görebilirsin ki? Bir köre rengi nasıl Anlatabilirsin ki?
Mikrop renkli olsa ışık versen görebilir misin ki? Mikrobu nasıl kırarsın, onu hangi kimyayla yenebilirsin ki?
Asidin üstüne baz dökmüştüm maksat PH olsun diye

56 Denklemli Intro

Sana bir hikaye anlatayım ister misin? 15 yaşındayken mahalledeki bir plakçıya giderdim. Orda çalışan biri vardı ve o benim ne sevdiğimi bilirdi. Ve birgün bana bir albüm vermişti. Eve götürüp pikaba taktım ve anında nefret ettim. Yani gerçekten nefret ettim. Sadece anlayamıyordum. Bu yüzden tekrar çaldım,tekrar çaldım ve sonra tekrar çaldım. Sonunda farkettim ki çalmadan duramaz olmuşum. Onda sonraları dinleyip duruyordum. O gün şunu anladım hayatım boyunca yapmak istediğim şey işte buydu. Anladın mı müzik yapmak.
Yalan-Günah
Kader-Yazi
Umut-Yarin
Yakin-Ölüm
Uzak-Tanri
Silah-Cahil
Biçak-Yalan
Yalan-Aci
Baci-Namus
Deprem-Kabus
Mahrem-Kadin
Adem-Nefes
Nefes-Zulüm
Kafes-Herkes
Töre-Köle
Tecavüz-Cinayet
İhanet-Cinayet
Cinayet-İdam
Rakam-Ölü
yaşam-Insan Dölü
Silgi-Azrail
Israfil-Haber
Nankör-Bilgi
Kayip-Zaman
Aşk-Metanet
Huzur - Cesaret
Delalet-Savaş
Hiphop- Sagopa

Küheylan

Sokaklar Artık Boş Birer Dünya. Ne Bir Sigara Ne De Bir Kola Kutusu Yukarıda Sis Bulutu Ve Umudu Taşıyan Kimse Yok. Yumuldu Gözüm, Derinden Gelen Ses Boğuk, Tek Başınayım Dünyada. Hiç Kadarım, Adımlarım Kadar Yaşadım Yeah. Ayakkabılarımın Aşınan Ayakları Serseri Vücuduma Kefil Ben Yürüdüm, Tarihim Geçti Çürüdüm, Kendimi Sürüdüm. Dün Büyüdüm, Bugün Sanki Ölüyüm. Aklıma Konuk Olan Görüntülerde Siz Iliklerimi Sıktınız, Ben Gözlerimi Kıstım Ve Tılsım Kalbime Indi Ve Surat Yazıtıma Kazıdım Kollarımda Kalan Izleri, Yeniden Içime Attım O Gizleri. Gizlerin Odası Derinde Kilitli, Adaletin Sırtı Dönek. Yirmi Beş Senelik Beni Gömek. Elimde Mezara Kürek.

(x2)
Ayaklarım Yılların Çelebisi Ve Ben Küheylan. Ceylan Kaçarken Yoruldu, Kaptı Kaplan. Yolumuz Uzun, Kısa Vücudum Emanet Ayaklarıma. Duasız Bir Yolcuyum, Adaletin Sırtı Dönek. Yirmi Beş Senelik Beni Gömek. Elimde Mezara Kürek, Hadi Gidelim.

Yo Hadi Gidelim Ve Beni Gömelim. Yolumuz Uzun-Kısa, Bu Kıssada Bir Hisse Yoksa Yanına Al Ve Kendini Tokatla. Ağlayan Sana Sor Ve Öğret Dersini, Kendine Zırhını Giy Ve Savaş Kendinle Ve Barışı Bekle. Çatışmalarda Onurunu Koru Ve Sık Tetiği Ve Gururun Katilin Olsun. Sen Sana Kıy Barış Masasında Nöbet Yok. Bir Yığın Insan Gördüm Günlükleri Dolabında Gizli Saklı, Kendiyle Mektuplaşan Ya Da Kendiyle Konuşan. Dününü Unuttu Hepsi. Günler Günlüklere Küstü Ya Da Günlük Yazara Kara Kara Önlük Giydi, Son Mektup Kalbine Sıktı. Aklı Maçaya Gelen Görüntülerde Çalmıştınız Kalbimi, Kırmıştım Annemi Dahi. Bir Özür Vahi, Bir Ömür Fani, Ödemem Zor Bu Bedeli Ve Ebedi. Buruk Döndü Kalbin Bir Selamsız Deşti Kendini, Ben Bendimi Yardım Ve Yardım Eden Olmadı, Tek Kaldım. Kazıdım Surat Yazıtıma Gerçeği. Dostun Adı Var Kendi Yok Ve Herkes Sadece Vatandaş Ve ...Deki His..Ler Gerideki Hatalarım. Düştüm Her Kuyuda Bir Canavar Tanıdım, Korktuğum Vakit Elini Sıktım. Ben Bir Anıyım, Yirmi Beş Sene Kendimle Yaşadım, Yetti.

(x2)
Ayaklarım Yılların Çelebisi Ve Ben Küheylan. Ceylan Kaçarken Yoruldu, Kaptı Kaplan. Yolumuz Uzun, Kısa Vücudum Emanet Ayaklarıma. Duasız Bir Yolcuyum, Adaletin Sırtı Dönek. Yirmi Beş Senelik Beni Gömek. Elimde Mezara Kürek, Hadi Gidelim.

Bağdat

Sizleri Ölen Sayısız insan için 3 Dakikalık Saygı Duruşuna Davet Ediyorum

Mermi Icad Oldu Mertim Bozuldu Ve Merhumlar Evin Duvarında Meçhul Gazi. Mayın Şehit Taburu, Mayısta Kan Yağmuru, Düşman Uyku Mahmuru, Dünya Kin Maduru, Solumda Katliam, Nerede Sağ Duyu? Mevzileri Nöbet Alan Fevziler Feyz Alamadan Fethettiler Ahireti, Mektupları Kayıp, Cinayet Ayıp Ve Kültürler Bombalandı, Kimse Sallamadı, Bağdat Ateş Aldığında Kalbim Durgun Yedi,Güneş Doğudan Battı. Mumlarınızı Yakın, Yorgun Düştü Uçaklar, Tebessüm Etti Tüm Sanıklar, Tankları Tanımlar Tanıklar, Yanıklarla Dolu Topraklar Karamparça Bulutlar Ve Savaş! Yavaş Ölüm Kaderinin Hız Kaynağı, Telaş Pazarı, Can Kumarı, Çıkar Savaşları, B52’ler Yarıda Kesti Pişen Aşları Ve Dünya Kan Deryası, Geleceğin Bedeli Pahalı, Duygular Yamalı, Suçu Gelin Etseler De Kimse Güvey Girmeyecek, Bilirim Bu Tarih Değişecek Ve Tekerrüre Dayalı Imha Tarihçesi, Kurak Sevgi Bahçesi Suya Hasret.

(x2)
Topalla Gezen Aksamak Öğrenir, Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Ve Hatıra Silinir Ana Gibi Yar Olmaz, Bağdat Gibi Diyar Olmaz Ama Bağdat Bombalanır BOOMMM

Kazanılan Her Madalyon, Mayın Tarlasındaki Piyon Askeri Reyona Bir Şampiyon Sıfatıyla Koydu Bir Galon Kurşun, Hüşu Derbeder. Turşu Geçmişler Ve Savaşta Gazi Bebekler, Tekler
Kalbimin Atışı Ve Ekler Günbatımından Şafağa Doğru Süregelen Kanlı Iklimler. Psikolojisi Kaybolan Bitkisel Yaşamlar, Ideolojisi Kuyularda Saklı Taşbakan Kanayan Yaraların Ortadoğusundan Güneş Battı Ve Bu Şarkının Üç Leşi Olmalı Bir”Leşmiş” O Milletler Sorgulamalı, Birleşmiş Amerika Yılanları, Çıngıraklı Amacında Yalanları Ve Kitle Imha Dolarları 24 Beat’te Tenha Hiphopları, Kinimin Raple Yansıyan Oluşumları, Kanunları Kelepçelemeli Ve Elemeli Eli Zaferi Simge Edeni Ve Eylemini Barışa Saklayan Her Bireyi

(x2)
Topalla Gezen Aksamak Öğrenir, Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Ve Hatıra Silinir Ana Gibi Yar Olmaz, Bağdat Gibi Diyar Olmaz Ama Bağdat Bombalanır BOOMMMMM

Maskeli Balo

Nesine göre ki kıymetin değeri, yüreğin çömelir eğilir boynun, değeri biçilir kenara atılır, kıymetin de çıkarı varsa çıkarı yerinde dilenir, her duada tanrı bin nazarladı, ve bendim her nazarda pay kapandım zarlarım düşeşti, eşti madem bu matem bedeldi tanrı her dem, bu deprem çökertti onca yonca bunca yıkıcı darbe harbe motive etti gözümün önüne serdi derdi ferdi çıkarın önemi sardı vardı her temelde tek emel. Yalancı dostu aldı karaya verdi name, herkes maske takmış, suratı sarkmış, yüzünü asmış, kaç kurtul falının kahramanı şeytan, bulamacın içindeki tüm rhymelar isyanda. Ve değerin değeri kalmamış, ve her yarışta çıkarın adımı önde, adımı koyarım, adımı saklarım derinde. Adımız hangi kelime, anamız nerede hangi cehennemde yanıyor? Yanımız hep mi boştu? Kanımız kardeş de oldu neyse.

Yanıma aldım kendimi ve yürüdüm ince çizgisinde yolumun ortalıkta görünen herkesin adı yabancı, herkes kendi maskesiyle dolaşır oldu yanıbaşımda, tanımaz oldum yüzleri ve keşkelerle avunur oldum. Düşlerimde gördüğüm yüzün birinde düşünür oldum, onca maske gözümün içine bakıyor sorgularcasına, ve burası hep yabancı, hep yalancı doldu, çıkmak istiyorum artık dışarı, bırakın gideyim kendimi alıp.

Yaratan beni dünya arenasına soktuğunda tektim, her nefesi soluduğumda Yektim bu ücralarda ben beni mi kaybettim, ve düşman kelimesinin anlamını arkadaş sıfatını taşıyanlardan öğrendim. İnsan, insanlığın hocası durumunda eli maşalı. Hergün başka derslerde karşımda bambaşka bir hoca abide, her sınavda farklı notlar almanın piskolojisine adım attığımda sanırım ilk okuldaydım, yani çocuktum, yola çıkmış yeni yolcuydum, ben bu yolda çok mola verdim, muhabbete daldım, yolumu uzattım. Çok sima tanıdım, ima aldım yüzleri aklıma kazıdım, adı anıldığında işte dostum dedim, adım anıldığında tanımam dedi taktı maskesini yüzünü çevirdi ve sildi kalıcı tüm izleri, geri getiremediği zaman eskide kalan anı defterini, her sayfada düştü maskesi. Şimdilerde gözümün içine bakan herkes çıkar peşinde takma ifadeler ardına gizlenmiş tüm fesatlar, hesaplar egoist sevgilerinde saklı rüyalarının sayılarını maskelerinde gizlenmiş tüm yüz hatları. Bir zaman selamladı bu adamı ve adamını bulamadı.

Yanıma aldım kendimi ve yürüdüm ince çizgisinde yolumun ortalıkta görünen herkesin adı yabancı, herkes kendi maskesiyle dolaşır oldu yanıbaşımda, tanımaz oldum yüzleri ve keşkelerle avunur oldum. Düşlerimde gördüğüm yüzüm benim mi? düşünür oldum, onca maske gözümün içine bakıyor sorgularcasına, ve burası hep yabancı, hep yalancı doldu, çıkmak istiyorum artık dışarı, bırakın gideyim kendimi alıp.

24

Yaslanan Birgün Bugün. Bavulu Topluyor Ve Son Vedasi Tipki Dün Gibi Köseye Çekilip Agliyor, Bense Yarina Penceremden Bakma Gafletindeyim. Gözlerim Dolu Ve Ellerim Tutuklu Yüzüme.

Dudaklarim Kilitli, Hosçakal Bugün!..Sen De Yolcusun Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun Git De Dinlen Gidenlere Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani

Saçlarimda Sakli Kar Beyaz Ve Gözlerimde Hep Telas. Panik, Silik Resimler Ortasinda Bir Küçük Çocuktum, Hep Konuktu Baska Gün Ve Çok Soguktu Her Geçen Dün. Tipki Sen Gibiydi, Giden O Eski Dünler, Geçmisin Karanliginda Anilarimdi Onlar, Bense Bulamaz Oldum Onlari, Hep Selam Gönderdim Geride Kalana, Kanitim Yoktu Yarina, Yolcularimla Agladim, Hiç Misafir Olmamişti Kimse Bunu Ben Anladim. Sonbaharda Katil Oldu Rüzgarlar Öldu Tüm Yapraklar, Yagmur Aldi Gözyasi, Ve Rüzgar Oldu Ruhlar Estiler Yavasça. Sen Misali Aglamisti Her Dünüm Usulca.

(x4)
Dudaklarim Kilitli, Hosçakal Bugün, Sen De Yolcusun, Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun, Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani.

Aynalarda Bugulu Yüzümü Göremez Oldum, Ve Iyimserlik Mateminde Sari Gül Tuttum. Hayallerim Yok Oldu, Koydugum Yerde Yoktu Hiçbiri Tek Yabanci Bendim Evde Ver Bir Yalanci Mumdu Dogan Günes. Solan Gülümdü, Talan Sonuydu, Kalan Resimdi, Bir Vesikalik Gülen Çocuktum, Yüzüme Bakarak Agladim, Yüzlesirken Kendimle, Hiçkiriklarimla Savasir Oldum, Ertelendim Yarina. Reddedildim, Gideni Yolcu Etti Gözlerim Ve Gelene Merhaba Dedi Bu Kimsesiz Dilim, Ortalarda Gezinen Oldu Dilenci Ellerim, Bu Son Demiydi, Sonbaharin, Son Yapraginda, Son Gülümsemekki Nefesi Son Çekisti Içime Sonbahardi. Güz Agirdi Gün Üzeri Bir Tebessüm Etti Yüz, Sakli Kaldi Her Düsende Kirilan Onca Göçebe His, Biz Dünden Olma Yarina Varma Garibeyiz.

(x4)
Dudaklarim Kilitli, Hosçakal Bugün, Sen De Yolcusun, Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun, Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani.

Yalızlık Ömrüm Boyunca Tanıamdığım Bir Yabancıydı Onunla Şimdilerde Beraber Yürüyoruz Her Yeni Güne 2 Yanlız Şarkılar Yazıyoruz Çok Yanlız...

Mütalam

VERSE 1
Mütalam, yabana atılan kof bir raiç. Tanrının elinden yazılan mektubum ben yıllar öncesinden postalanmış, darp edilmiş ruhumun, tek koluyla yazariken bu manzumun mazlum öyküsünü, derme çatma evrenimde bir evim rapim gel de Tanrı konuğum ol!... Forsa bedenim, varsa yoksa bir elim ve bir dilim, mıknatısla mutluluk avında yarenim ve mimli gözlerimle ağlarım ve kinle yıkarım kimi zaman minikleri, sözlerinde gizlidir, çelimsiz hisleri, tıpkı seller ortasında bir gemi, zorba yeller ellerinde savrulan...İmza Sago.

VERSE 2
Kalıntılarda tarihin yok olmuş tüm yalanları, alıntılar yapıldı. Asırlar öncesinden günüme gölge düşüren, bölge içeren her anımda gözlerimden damla yaş döküldü, sık büküldü çok boyun, gık çıkarmadı, anılar duvara yaslandı, yasla güldü düşmanın, bilmesen de tasla suyunu döktü nefret ettiğin tüm dostların, pas tutan duaların, yas törenlerinde haykırışların haz nöbetlerindedir. Asık bakışların, yaz fakirliğinde kış ayazların azraille boğuşur oldu karabasan rüyaların. Yetim kalan tebessüm çocuklarının kalbi kırık!...

Manzumu Mazlum Dinledi

VERSE 1
Karma çevre kozmopolit, fiiller kozmopolitik, seçilmiş elçilerdik buraya nakledildik hepimiz, bir elin nesiyiz. Emre dayalı yamalı jön hayatlar içerisinde itaatin emanetindeyiz biz, biz kimiz? Zilimizi birisi çalar ve adımızı sesleniriz bir elin nesiyiz. Sıradan işler için beklediğim o sıralı kuyruklar kaç can aldı? Emekli bitkin halde çok emekledi ve ambülans yetişemedi ve vahime kritik terkedildik, trafik laçka olsa dahi, ölümler karizmatik bak bey amca!... Adıma dikkat et!... Şakam yok!... Rap ilmine hicivi Tanrı ekledi ve Sagonun dili hiç sekmedi, ermedim, yeşermeyen bir çiçeğim, ülkemin saraylarında kaç beyinsiz izledim, komikti sözleri, yapay mitingleri kağıda bağlı kalarak halka seslenişleri ,egzotik vaatlerinde bir gramsız gerçeği

KORO
Ey dilim yardım et bu şarkı uzun!...
Sırtımdaki yaralar da, bedenim üstünde buzun
Ve kaymakta son yokuşu ve acı verir bedenime hızla tuzun yakar onca eşilen deşiklerimi
Gölgesi dağlara kazındı ruzun manzumu mazlum dinledi.

VERSE 2
Vekili kendini asamamışların dokunulmaz abideleri, tonlarca ses telinin işlevsizliği, yatakta inleyen nağmeleri, yürütülemeyen işlerin sonunda yürüye bilir mi ileri cennetim? Merak etme ben sana kenetim!... Bu yaşıma kadar o sandığa bir reyimle girmedim. İnsanı insan yapan düşünce, hür demokratik bir sahne, burası ülke, ben vatandaş, düşünebilirim pek tabii ki. Dilime morfin etki etmez, kalemim sinsi, suçlu ellerim. Ben rap’erken boşalırım, sizi teperken yokuşa çıkarım (küheylan!...)Dilim sert, rapim mert o kadar.

sagopa kajmer istek parcaları için msn den ulaşabilirsiniz
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

“Film, Dizi ve Şarkı Sözleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir