Tesettürlü Dans
İslam sarayında gedikler açmak için pusuda bekleyen bir yığın düşman var.Zaman zaman aleni,çoğu zaman da gizli kapaklı hücumlar sürüyor.Bu sarayın gölgesinde yaşayıp,ne yaptıklarını,ne halde olduklarını bilmeyen bir yığın safdil Müslüman da hem Müslümanlıktan dem vuruyor,hem de şeytanın tuzağı pekçok hal ve tavır içine girerek,güya medeni olduklarının yalancılığına aldanmanın perişaniyetini yaşıyor.
Hemen her bölgede görebileceğimiz tesettürlü gelinlerin ve dindar erkeklerin düğün merasimleri de zamana uymuş,bir başka deyişle kabuk değiştirmiş gibi gözüküyor.
Kapalı hanımların,dindar erkeklerin pekçok düğünde arz-ı endam edişlerini,hele hele org veya diğer çalgı aletlerinin ritmine uyarak kadınlı, erkekli dans edişlerini ibretle,en çok da hayretle izliyoruz.
Bu düğünlerin bir icabı gibi kabul gören dansı veya çiftetlli havalarını hiç itirazsız oynayan tesettürlü hanımlar ve dindar erkeklerin sergiledikleri zıtlıklar manzumesinin adeta çağdaş Müslüman olmanın gereği gibi algılamaya ve yayılmaya başlaması ne kadar da acı!..
Belki mahrem olan erkeklerin kollarında değiller,belki eşlerinin,erkek kardeşlerinin refakatindeler,ama bu bile ne kadar Müslümanca?
Kadın-erkek beraber oturmaya bile bir takım sınırlamalar getiren dinimizin neresinde kadınlı erkekli bir toplulukta dans etmek veya şıkıdım havaları eşliğinde oynamak var?
Müslüman: İslama inanan.
Mü'min: Bu inancınıbilfiil yaşayan,tutumu ve hüviyeti ile İslamın hükümlerine en ince detayınlarına kadar uyandır.Dolayısıyla Müslümanın iş ve hareketi,hal ve tavırları,edebi ve sosyal yaşantısı,zevk ve sohbeti,yani hayatının her anı ve demi Kur'ân hükümlerine uymalıdır.
Müslümanın görevi,din ile dinsizlik arasındaki farkı göstermek olmalıdır.Bu ise ancak İslamiyetin esaslarını yaşamakla olur.Köhnemiş avrupadan ithal edilen bir takım şeytanî tuzaklara kapılmakla olmaz.
Müslümanlara özellikle reklam edilen bir takım tuzaklara,medeniyetin icabıymış gibi içimize yerleştirilmeye çalışılan bir çok yanlışlıklara itibar etmemekle İslamın güzel ahlakını tebliğ edebiliriz.Yoksa yozlaşmamız ve neticesinde bozulmamız akibetimiz olur.
Tesettürlü dans manzaralarını gördükçe ince bir sızıyla dertlenmeden edemiyorum.Hele hele dudaklarda kıvrılan ince bir alayın okunduğu gülümsemelerle karşılaşınca daha çok içleniyor,imana susamış yeni nesli bu tür tuzaklara atanların zafer çığlıklarını duyar gibi oluyorum.
İnanıyorum ki,pekçok Müslüman bacım başlarındaki İslâm nişanesiyle böylesi yanlış mesajlar vermek istemiyordur.Çok masum sebeplerle segiledikleri bu yanlışlıkların farkında değiller ve bu tür yanlış anlamalara sebeb olduklarının bile şuurunda değiller.Bundan böyle bu tür yanlışlıklara düşenleri uyaracaklarına da inanıyorum.
Tesettürlü Dans
Tesettürlü Dans
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir