Patatesli çiğ köfte
Gönderilme zamanı: 21 Eyl 2008, 12:34
Patatesli çiğ köfte
10 kişilik
* 6 adet patates (haşlanmış, ezilerek püre yapılmış)
* 2 su bardağı bulgur (köftelik)
* 2 su bardağı su (kaynar)
* 1 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 demet taze soğan (ince kıyılmış)
* 2 sap taze sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 adet limonun suyu
* 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* Tuz (arzu edilen miktarda) 10 yaprak kıvırcık marul
* 2 adet kırmızı turp (dilimlenmiş)
Bulguru derin bir kaba koyun, üzerine kaynar su gezdirip, kapak kapatın ve 30 dakika dinlendirin Dinlendirilmiş bulguru karıştırın, patates, tereyağı, zeytinyağı, maydanoz, taze soğan, sarımsak, limon suyu, toz kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuzu katıp, iyice yoğurun Avucunuzu ıslatıp, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, sıkarak köfte şekli verin ve marul yapraklarının üzerine yerleştirin Turp dilimleriyle süsleyerek servis yapın
10 kişilik
* 6 adet patates (haşlanmış, ezilerek püre yapılmış)
* 2 su bardağı bulgur (köftelik)
* 2 su bardağı su (kaynar)
* 1 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 demet taze soğan (ince kıyılmış)
* 2 sap taze sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 adet limonun suyu
* 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* Tuz (arzu edilen miktarda) 10 yaprak kıvırcık marul
* 2 adet kırmızı turp (dilimlenmiş)
Bulguru derin bir kaba koyun, üzerine kaynar su gezdirip, kapak kapatın ve 30 dakika dinlendirin Dinlendirilmiş bulguru karıştırın, patates, tereyağı, zeytinyağı, maydanoz, taze soğan, sarımsak, limon suyu, toz kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuzu katıp, iyice yoğurun Avucunuzu ıslatıp, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, sıkarak köfte şekli verin ve marul yapraklarının üzerine yerleştirin Turp dilimleriyle süsleyerek servis yapın