Püreli Mantar Salatas
Gönderilme zamanı: 21 Eyl 2008, 12:35
Püreli Mantar Salatası
Malzemeler
250 gr mantar
1 Çay bardağı pirinç
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Adet domates
4-5 Adet kornişon turşu
2 Adet taze sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 Adet taze soğan
4 Adet haşlanmış patates
2 Adet haşlanmış halka halka doğranmış havuç
1 Çay bardağı süt
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çorba kaşığı tozşeker
Tuz
Hazırlanışı
Mantarları dörde kesin
Üzerini hafifçe aşacak kadar su ilave edin
1 Çorba kaşığı şeker ve limon suyu ilavesi ile mantarları haşlayın
Mantarlar yumuşadığında ateşten alıp, suyunu süzün
Pirinçleri diriliklerini kaybedene kadar haşlayın
Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın
Kornişon turşuyu küçük küçük doğrayın
Taze sarımsakları, maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayın
Hepsini bir kasede birleştirin
İçine sıvıyağ, limon suyu ve tuz ekleyip, karıştırın
Bu arada haşlanmış patatesleri soyup, sıcaklığını kaybetmeden rendeleyin
Sıcak sütü, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve tuzu ekleyerek robotta püre kıvamına getirin
Servis tabağına püreyi alıp, düzgün şekiller vererek ortasını açın
Kenarlarına haşlanmış halka şeklinde doğranmış havuçları dizin
Ortasına mantarlı salatayı koyup, servis yapın
Malzemeler
250 gr mantar
1 Çay bardağı pirinç
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Adet domates
4-5 Adet kornişon turşu
2 Adet taze sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 Adet taze soğan
4 Adet haşlanmış patates
2 Adet haşlanmış halka halka doğranmış havuç
1 Çay bardağı süt
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çorba kaşığı tozşeker
Tuz
Hazırlanışı
Mantarları dörde kesin
Üzerini hafifçe aşacak kadar su ilave edin
1 Çorba kaşığı şeker ve limon suyu ilavesi ile mantarları haşlayın
Mantarlar yumuşadığında ateşten alıp, suyunu süzün
Pirinçleri diriliklerini kaybedene kadar haşlayın
Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın
Kornişon turşuyu küçük küçük doğrayın
Taze sarımsakları, maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayın
Hepsini bir kasede birleştirin
İçine sıvıyağ, limon suyu ve tuz ekleyip, karıştırın
Bu arada haşlanmış patatesleri soyup, sıcaklığını kaybetmeden rendeleyin
Sıcak sütü, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve tuzu ekleyerek robotta püre kıvamına getirin
Servis tabağına püreyi alıp, düzgün şekiller vererek ortasını açın
Kenarlarına haşlanmış halka şeklinde doğranmış havuçları dizin
Ortasına mantarlı salatayı koyup, servis yapın