elmalı tatlı
Gönderilme zamanı: 22 Eyl 2008, 19:11
Malzemeler:
* 9 adet elma
* toz şeker
* su
* 1 su bardağı ceviz içi, dövülmüş
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* yarım su bardağı kuru üzüm
kreması:
* 2 yemek kaşığı buğday nişastası
* 1 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 paket vanilya
* 1 kg süt
* ocaktan indirince 1 yemek kaşığı margarin / tereyağı
Hazırlanması:
1 Elmaları soyup (kesmeden) içlerini oyun Tencereye alıp her birinin üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpin Yarı boylarına gelecek kadar su ekleyip haşlayın
2 Ayrı bir yerde ceviz, tarçın ve üzümü karıştırınHaşladığınız elmaların içini bu karışımla doldurun
3 Kremayı pişirin, ocaktan alınca yağını ekleyip karıştırın
4 Elmalarınızın üzerine bu kremadan döküp servis yapın
* 9 adet elma
* toz şeker
* su
* 1 su bardağı ceviz içi, dövülmüş
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* yarım su bardağı kuru üzüm
kreması:
* 2 yemek kaşığı buğday nişastası
* 1 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 paket vanilya
* 1 kg süt
* ocaktan indirince 1 yemek kaşığı margarin / tereyağı
Hazırlanması:
1 Elmaları soyup (kesmeden) içlerini oyun Tencereye alıp her birinin üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpin Yarı boylarına gelecek kadar su ekleyip haşlayın
2 Ayrı bir yerde ceviz, tarçın ve üzümü karıştırınHaşladığınız elmaların içini bu karışımla doldurun
3 Kremayı pişirin, ocaktan alınca yağını ekleyip karıştırın
4 Elmalarınızın üzerine bu kremadan döküp servis yapın