1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Fıstıklı Kurabiye

Gönderilme zamanı: 07 Eki 2008, 00:39
gönderen moments
Resim

Fıstıklı Kurabiye

En az kokostar kadar hatta belki daha da güzel bir tarif bu. Kakao yada hindistancevizi yerine fıstık severler için çok güzel bir alternatif.

MALZEMELER:

Hamuru İçin:

*1 pkt oda sıcaklığında margarin
*2 yumurta (birinin akını ayırın)
*1′er pkt vanilya ve kabartma tozu
*2 kahve fincanı pudra şekeri
*Aldığı kadar un
*İçi İçin:

*2 su bardağı (200 gr) iri kıyılmış antepfıstığı
*2 çay bardağı pudra şekeri
*Hamurdan ayırdığımız yumurta akı
*3 yemek kaşığı hindistancevizi

YAPILIŞI:

*Un hariç tüm hamur malzemelerini karıştırın.
*Unu kontrollü biçimde ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
*Tüm iç malzemesini çatalla iyice karıştırın ve birbirine yapışmasını sağlayın.
*Hamurdan küçük bir parça kopartın. İçli köfte hazırlar gibi içini oyun ve iç malzemeden doldurun. *Ağzını kapatın ve kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun.
*Oldukça yuvarlak hatta dikçe bir form vermeye gayret edin çünkü pişerken biraz yayılacaklar.
*Tüm hamura bu işlemi yapın ve 180 dereceli fırında kurabiyeleri fazla kızartmadan pişirin.
*Soğuyunca pudra şekeri serperek servis edin.