Yaban Ördeği Dolması

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Yaban Ördeği Dolması

Mesaj gönderen moments » 07 Eki 2008, 00:47

Resim

Yaban Ördeği Dolması

Gereçler:
2 adet küçük yaban ördeği.
4 yemek kaşığı pirinç.
2 yemek kaşığı dolma fıstığı.
4 yemek kaşığı sıvıyağ.
1 tatlı kaşığı karabiber.
1 tatlı kaşığı tuz.
yarım demet maydonoz doğranmış. Pişirme suyu;
1 adet soğan,
tane karbıber
5 su bardagı su,
maydonoz sapı,
1 tane portakal suyu,
tuz.


Yapılışı:

Kuşlar iyice temizlenir.suda yarım saat bekletılır.Bir tencereye yağ konur,fıstık ve pirinçler 5 dakika yağda kavrulur.İçerisine tuz karabiber ve maydonoz ilave edilir,tencerenin altı kapatılır.Bu malzeme iki ördeğe paylaştırılarak içleri doldurulur.Doldurulan kısım dıkilır.Düdüklü tencereye 5 bardak su konulur.1 tane butun soğan,tane karabıber tuz maydonoz sapı,bir portakal suyu ve ördekler yarım saat pişirilir.Bir tavaya tereyağ konulur.Pişen ördekler bu yağda sağlı sollu kızartılır.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir