1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Tereyağının Yararları

Gönderilme zamanı: 20 Eyl 2008, 14:44
gönderen moments
Tereyağının Yararları

Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor
En iyi A vitamini kaynağıdır
Lesitinden zengindir
Yüksek oranda antioksidan (kolesterol, A vit, E vit, selenyum) içerir
İyi bir iyot kaynağıdır
Konjuge linolenik asitten (CLA)zengin olduğu için, antienflamatuvar, antiallerjik ve antikansorejenik etkileri vardır
Diş çürükleri ve osteoporoz riskini azaltır
Maküler dejenerasyonu azaltır (lutein)
Yüksek kolesterolü azaltır (kolin)
Bellek ve öğrenme kapasitesini artırır (kolin)
Asetilkolini artırır
Çinko içeriği yüksektir
Magnezyum içeriği yüksektir
Omega-3’ten zengindir
A, D, K vitaminleri, demir, selenyum, riboflavin, ve niasinden zengindir