1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Şebin - Cevizinin Faydaları….

Gönderilme zamanı: 20 Eyl 2008, 14:55
gönderen moments
Şebin - Cevizinin Faydaları…
İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir
Potasyum açısından oldukça zengindir Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir
Magnezyum içerdiği için kasları rahatlatıcı
Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen “demir”açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir
Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir
Damar sertliğini önler
Enerji sağlar
Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır
Verem mikrobuna karşı korur
Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar
Hazmı zor olduğundan karaciğeri rahatsız olanlar ceviz yememelidir
Mayıs ve haziran ayında çiçek açan ceviz ağacı bünyesinde yağ, tuz, albümin, karbonhidratlar, gümüş iyonu, sodyum, potasyum, B1, B2, B3, B6 ve E vitamini barındırır
Yaklaşık 20 değişik türü olan ceviz ağacının, meyvesi kuruyemiş olarak tüketilen türü “adi ceviz ” olarak bilinir ve Türkiye’nin hemen hemen her yöresinde yetişir
Sert kabuğun içinde yer alan ceviz içi, yüzeyi çok kırışık bir beyin görünüşündedir
Yüksek oranda protein ve yağ içeren ceviz içi, kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanı sıra, şeker hastalarına besin olarak da verilir
Basur için faydalı olduğu rivayet edilmekte ve bunun için balla karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilmektedir
Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır
Ciğere, mideye ve dimağa kuvvet verip ağız kokusunu da giderir