1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bal ve Faydaları

Gönderilme zamanı: 20 Eyl 2008, 15:09
gönderen moments
Bal bakteri barındırmaz Bütün canlıların yaşamlarını devam ettirebilmek için bir miktar neme ihtiyacı vardır Bakteriler balla temas ettiklerinde nemden yoksun kalır ve yok olurlar ayrıca balın asidik tepkisi de bakterilerin yaşaması için uygunsuz bir ortam oluşturur
İnsan vücudunu etkileyen birçok mikroorganizma balda yok olur Bal içinde bakteri barındırmamakla kalmaz aynı zamanda bir bakteri yok edici olarak kullanılır Örneğin Antibiotiklere karşı dirençli olduğu bilinen MRSA ( Metisiline Reziztans Staf Aureus) bakterisinin bala karşı koyamadığı tespit edilmiştir
Dr WSackett bal sayesinde tifo mikroplarını 48 saat içinde yok etmiştir Dizanteri mikropları 10 saat içinde ölmüştür (Murray Hayt ,The World of Bees ,Coward Mcnann Inc ,NY s185 )
Vücutta kemik ve dişlerin teşekkülünde önemli rol oynayan minerallerin balda bulunuşu kansız kalmış şahıslar, büyüme ve gelişme çağındaki gençler ve her yaşta insanların beslenmelerinde önemli rol oynamaktadır