Güneydoğu Neden Karıştı?...

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Güneydoğu Neden Karıştı?...

Mesaj gönderen moments » 19 Kas 2008, 19:57

Resim
Güneydoğu Neden Karıştı?...

Güneydoğu’daki son olaylar gerçekten Öcalan’ın tartaklandığı iddiasıyla mı başladı? Şu bir gerçek ki zaman zaman sağlık sorunlarından söz etmesi ve saç kazıtma cezası dışında Öcalan 10 yıldır ilk kez hırpalandığından yakındı. İmralı’da kötü muamele söylentisi doğruysa bunun PKK’nin ekmeğine yağ süreceğinden kuşku yoktur! Ancak Öcalan’ın yakınmalarının PKK’nin 21-30 Ağustos tarihleri arasında Kandil’de düzenlediği ve “eylem çağrısı” yaptığı 10. kongresinin ardından gelmesi de dikkat çekicidir! Kongrede alınan kararlar ve örgüt yöneticilerinin açıklamaları ise bunun bir rastlantı olamayacağını göstermektedir!

Örgüt kongrenin sonuç bildirgesini 9 Eylül’de açıkladı. Açıklamanın girişinde, “PKK, kongresini ‘Partileşelim, Apo’yu ve Kürdistan’ı Özgürleştirelim’ şiarıyla gerçekleştirdi” denildi! Bitmedi… PKK’liler bildirgede, “Parti Apo’yu özgür yaşam ortamına kavuşturma görevini içinde bulunduğumuz süreçte başarmayı bir namus tutumu olarak görmüştür. Bu temelde partimiz, başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı mücadelemizi yükseltmeye çağırmaktadır” denildi!

Örgüt yöneticilerinden Duran Kalkan kongrenin ardından 14 Eylül’de PKK’nin yayın organlarından ANF’ye, “Kongremizin en temel kararlılığı İmralı sistemini reddetmesidir. Halkı bu amaçları gerçekleştirmek için göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

PKK kurucularından Ali Haydar Kaytan da aynı çağrıyı yaptı. Kaytan, kongreyi değerlendirirken, “İmralı sistemiyle birlikte yaşamak istemiyoruz. Bu şikâyet değil, İmralı sistemini yerin dibine gömme kararlılığı ve bunun zorunlu kıldığı her türlü yöntemle mücadele etme arzusudur. Kongremizin ertelenemez emri halkın topyekûn direnişine öncülük etmesini sağlamaktır. Kongre bütün eylemlerini bu hedefe kilitledi. Artık eylem anıdır” dedi!..

İşte diğer teröristlerin de sürdürdüğü bu çağrıların ardından Öcalan, 26 Eylül’de avukatlarına “İdareyle bir tartışmam oldu”, 3 Ekim’de ise “Burada sertleşme var” dedi. Ve Güneydoğu karıştı!.. PKK, kuruluşunun 30. yılında Öcalan’ın serbest bırakılmasının siyasallaşmadan geçtiğine inanıyor. Bu yüzden siyasette güçlenmek için DTP’nin yerel seçimleri kazanmasını istiyor. Kitleler bu yüzden harekete geçiriliyor! Ve yapılan her hata ne yazık ki DTP’ye de PKK’ye de koz veriyor!
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“TARTIŞMA MEYDANI” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 62 misafir