POLİSE SUÇLAMA
Avcılar'da kuşkulu ölüm
Firuzköy Parkı'nda arkadaşı Ali O. ile bira içtiği belirtilen Feyzullah Ete, polis müdahalesi sonucu yaşamını yitirdi. Emniyet, "iki arkadaşın kimlik soran polise direndiği için arbede çıktığını ve yere düşerek baygınlık geçiren Ete'nin yaşamını yitirdiğini" ileri sürdü.
Ali O, sivil giyimli polisin arkadaşının göğsüne tekme attığını iddia etti. Ali O. "Bu olay tamamen polisin vatandaşa yaptığı kötü muamelenin sonucudur" dedi. Polis memuru Ali M. ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. BURAK ALİÇAVUŞOĞLU'nun haberi
Sivil polis tarafından göğsüne tekme atıldığı iddia edilen iki çocuk babası Ete fenalaşarak yaşamını yitirdi
BURAK ALİÇAVUŞOĞLU
Avcılar'da arkadaşı Ali O. ile oturduğu parkta, sivil polisin göğsüne tekme attığı iddia edilen Feyzullah Ete (26) fenalaşarak yaşamını yitirdi. Evli ve 2 çocuk babası olan Ete'ye tekme attığı iddia edilen polis memuru Ali M, cumhuriyet başsavcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Avcılar Üniversite Mahallesi'ndeki Firuzköy Parkı'nda önceki akşam arkadaşı Ali O. ile bira içtiği belirtilen Ete'ye İlçe Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı sivil polisler müdahale etti. Yere düşerek fenalaşan Ete, yaşamını yitirdi. Olaya ilişkin açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, " parkta içki içerek çevreyi rahatsız ettikleri ihbarı üzerine polis ekibinin Ali O. ile Feyzullah Ete'ye kimlik sorduğunu, ancak şahısların direnmesi üzerine çıkan arbede sırasında Ete'nin baygınlık geçirdiğini, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini " belirtti.
'Aslan gibi oğlum gitti'
Ancak olay sırasında Ete'nin yanında bulunan Ali O. Emniyet'in yaptığı açıklamayı yalanlayarak şunları anlattı: " Milli maç öncesi parkta birer tane bira içtik. Biralar bitmek üzereydi. Kahveye gidip maç seyredecektik. Bu sırada sonradan polis olduğunu öğrendiğim sivil giyimli bir kişi yanımıza yaklaşarak ' Burada ne işiniz var ' diyerek bana yumruk attı. Daha sonra Feyzullah'ın göğüsüne tekme attı. Feyzullah yere yıkıldı. Bu sırada yanımıza iki polis koşarak geldi. Ben de arkadaşımı dövmeye devam edecekler diye üstüne kapandım. Feyzullah'ın fenalaştığını fark edince durumu polislere söyledim. Polisler de panikle Feyzullah'ı apar topar hastaneye götürdü. Ama hastaneye vardığımızda Feyzullah ölmüştü. Bu olay tamamen polisin vatandaşa yaptığı kötü muamelenin sonucudur. "
Ete, dün toprağa verilirken fenalık geçiren annesi Hayriye Ete , " Aslan gibi oğlum gitti. İki tane yavrusu yetim kaldı " dedi. Anne Ete, polis hakkında şikâyetçi olacağını söyledi.