Havuçlu Sığır Kuyruğu (Çin)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Havuçlu Sığır Kuyruğu (Çin)

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:01

Resim
Havuçlu Sığır Kuyruğu (Çin)

1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
1 demet taze soğan (ayıklanıp, doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
3 su bardağı tuzsuz esmer et suyu
birkaç damla acıbiber sosu
1,5 kg sığır kuyruğu (yağları temizlenip, kaynar suda 3 dakika haşlanmış)
5 havuç (devrik kesilmiş)
175 g makarna
1 tatlı kaşığı tuz

Sığır kuyruğu parçalarını tek kat halinde alacak büyüklükte bir tencereye yağı koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca taze soğanlar ve sarımsağı katıp, sürekli karıştırarak, 2 dakika pişirin. 3 bardak esmer et suyu, su ve acıbiber sosunu ekleyip, sığır kuyruğu parçalarını tek kat halinde yerleştirerek, bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, sığır kuyruklarını 1 saat pişirin. Sonra sığır kuyruklarını altüst edip, iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1 1/2 saat) pişirmeyi sürdürün.
Havuçları katıp, hafifçe yumuşayıncaya kadar (20 dakika) pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alın ve yahniyi bir tel süzgeçten başka bir tencereye süzün. Süzgeçte kalan sığır kuyruğu parçalarının etlerini kemiklerinden ayırıp (kemiklerini atın), yeniden tencereye koyun. Havuç parçaları ile süzgeçte kalan soğan ve sarmısak parçalarını da ekleyin. Süzdüğünüz pişme suyunun yağını alıp, tencereye ekleyin ve tencereyi kısık ateşe oturtun.
Bir başka tencereye 8 su bardağı su ve tuzu koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu kaynatın. Kaynayınca makarnaları ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Diğer tenceredeki yahiyi tabaklara koyup yanında makarna ile servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir