SEBZELİ PİLAV (ÇİN)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

SEBZELİ PİLAV (ÇİN)

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:47

Resim

SEBZELİ PİLAV (ÇİN)

Malzemesi
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı su
1 havuç,
1 yumurta
2 dal taze soğan
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tavuk bulyon
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı konserve mısır
Tuz
Karabiber

Havucu temizleyip 4-5 parça halinde uzunlamasına kesin ve minik küpler halinde doğrayın. Taze soğanın yeşil saplarını yıkayıp küçük küçük doğrayın.
Pirinci bol suda birkaç kez yıkayıp süzün ve tencereye alın. 3 bardak suyu ekleyip kaynatın. Suyunu çekinceye kadar haşlayın.
Tavuk bulyonu ufalayarak 1 yumurta akı ve nişasta ekleyip karıştırın.
Sıvıyağı tavada ısıtıp haşlanmış pirinci kavurun. Havuç, taze soğan, bezelye, mısır, tuz, karabiber ve bulyonlu sosu ilave edip karıştırarak pişirin. Sıcak servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir