Favori Tavuk (Çin)

Cevapla
     
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 18:14
Konum: Almanya
İletişim:

Favori Tavuk (Çin)

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 22:23

Resim

Favori Tavuk (Çin)

MALZEMELER
1,5 yemek kaşığı oyster sos
2,5 yemek kaşığı nişasta
500 gr kemiksiz tavuk budu
1/4 fincan tavuk suyu
1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı susam yağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
6 küçük kurutulmuş kırmızıbiber
1 yemek kaşığı doğranmış sarmısak
1 yemek kaşığı doğranmış zencefil
2 taze soğan
1/2 çay kaşığı biber salçası
YAPILIŞ TARİFİ
Oyster sosu ve 2 yemek kaşığı nişastayı büyükçe bir kapta
karıştırın ve içine uzun ince doğradığınız tavuk etlerini atın. Etleri soslar
içinde 10 dakika kadar marine edin.
Kırmızı biberleri uzun ince şekilde kesin. Yarım yemek kaşığı nişastayı ise
bir yemek kaşığı suda ezin. Ardından taze soğanları 2 cm uzunluğunda
doğrayın.
Vok ya da büyükçe bir tavayı yüksek ateşte ısıtın. Daha sonra yağı ekleyin
ve tavada gezdirin. İçine kırmızı biberleri ekleyin. 10 saniye sonra
tavukları ekleyin ve str-fry tekniğiyle yaklaşık 2 dakika pişirin. Sarmısak,
zencefil, yeşil soğan ve salçayı ekledikten sonra 1 dakika daha pişirin. Son
olarak nişastaı suyu yemeğe ekleyin ve karıştırın. Yemeğin sosu
koyulaştığında tavayı ocaktan alabilirsiniz. Yemeği servis tabağına aldıktan
sonra üzerine yer fıstığı serperek süsleyebilirsiniz.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

Sosyal Medya'da Paylaş

     

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir