ISPANAKLI TAVUK (MISIR)

Cevapla
     
Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 3062
Kayıt: 15 Ağu 2008, 00:43
Konum: Pasifik Okyanusu'nda :)
İletişim:

ISPANAKLI TAVUK (MISIR)

Mesaj gönderen Eceeee » 21 Kas 2008, 19:52

ISPANAKLI TAVUK (MISIR)
Resim
(mlokhiya)

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1200 gramlık bir tavuk,
140 gram sadeyağ,
600 gram ıspanak,
1 baş soğan,
1 havuç,
2 diş sarmısak,
1 kaşık kişniş,
yeteri kadar kırmızı ve karabiberle tuz.

Yapımı: Tavuğun tüylerini yolup içini temizledikten ve tütsüledikten sonra bol akarsuda iyice yıkamalı. Sonra içinde dışı kazınmış havuçla kabuğu çıkarılmış soğan bulunan bir tencereye koymalı, iki litre de su kattıktan sonra tencereyi ortadan hafif bir ateşe oturtmalı. Tencerenin kapağı örtülü olarak tavuğu başlamalı.
Beri yanda ıspanakların köklerini ve kötü yapraklarını ayıkladıktan sonra bol akarsuda iyice yıkamalı. Bir süzgeçte suyunu süzmeli. Sonra iri iri doğramalı ve bir kenara bırakmalı.
Tavuk haşlanınca bunu parçalara ayırmalı.
Bir güveçte sadeyağı eritmeli. Buna havanda kişnişle birlikte dövülerek macun durumuna getirilmiş sarmısağı katmalı. Tuzunu ve biberlerini serptikten sonra tavuk parçalarını katmalı ve çevirerek tavuğun etlerini nar gibi kızartmalı. Tavuğun parçaları kızarınca buna yarım bardak tavuk suyuyla doğranmış ıspanağı katmalı ve güvecin ağzını örttükten sonra mlokhiya'yi onbeş - yirmi dakika kadar orta ısılı bir ateşte pişirmeli. Yemek piştikten sonra güveçle veya bir başka tabağa aktararak servis yapmalı.
" düş uçacak bahara doğru "

Cevapla

Sosyal Medya'da Paylaş

     

“Arap Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir