Fındıklı Çikolatalı Turta (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Fındıklı Çikolatalı Turta (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 16:05

Resim

Fındıklı Çikolatalı Turta (İtalya)

Malzeme
- 225 gr. Fındık
- 125 gr. Pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 105 gr. Un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gr. Sana
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı
Fındıkların 75 gr.ını ayırınız.
Önceden fırını 165 ºC'de ısıtınız.
Kenarları düz yuvarlak kek kalıbının içine yağlı kağıt serip, ayırdığınız 75 gr. Fındıkları 8-10 dakika fırında kavurunuz.
Fırından çıkarıp üzerini havlu kağıt ile örtüp, biraz soğutunuz. Daha sonra fındıkları avuç içiniz ile ovalayıp kabuklarını soyunuz. Fırın ısısını 220 ºC ye çıkarınız.
Kek kalıbını Sana kase ile yağlayıp, unlayınız. Mixerde kavrulmuş fındık ve şekeri birlikte çekerek un haline getiriniz.
Derin bir kasede, çekilmiş fındıklı şekeri, mısır nişastasını, kakaoyu ve tarçını karıştırıp, içine unu ve kabartma tozunu ekleyerek ilave ediniz. Bütün kuru malzemeyi iyice karıştırınız.
Oda sıcaklığında bekletip, yumuşattığınız Sana'yı ilave ederek karıştırınız. Ayrı bir kasede yumurtaları ve vanilyayı çırpınız.
Mixerle karıştırarak yumurtayı karışıma ekleyip, 5 dakika çırpınız.
Hamuru, yağlayıp unladığınız kalıba döküp, ısıyı 200 ºC indirdiğiniz fırında 30-35 dakika pişiriniz.
Pişen keki 5 dakika kalıpta bekletip servis tabağına ters çeviriniz.
Kalan fındıkları büyük parçalar halinde mixerde çekip, kek daha sıcak iken bütün üzerini kaplayınız.
Soğutup, servis yapınız.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir