Tavuk Kıyma Soslu Spagetti (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Tavuk Kıyma Soslu Spagetti (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 15:41

Resim

Tavuk Kıyma Soslu Spagetti (İtalya)

2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan (doğranmış)
750 g sırık domatesi (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küp biçiminde doğranmış)
250 g tavuk kıyma
3 diş sarımsak (dövülmüş)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 1/2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
300 g spagetti

Kalın dipli büyük bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtıp, soğanları ekleyerek, saydam bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Domatesler ile 3 - 4 çorba kaşığı su ekleyip, ateşi kısarak, karışımı 15 dakika pişirin. tavuk kıymasını ekleyip, 5 dakika daha pişirdikten sonra sarımsak, tuz ve kırmızıbiberi katarak karıştırın. Maydanozu ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alarak, bir kenarda ılık tutun.
Büyük bir tencereye 4 litre (yaklaşık 16 su bardağı) hafifçe tuzlanmış su koyup, bir taşım kaynatın. Kaynayınca spagettileri ekleyip, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar (yaklaşık 10 dakika) haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, spagettileri bir süzgeçte süzdükten sonra, ısıtılmış düz tabaklara bölüştürün ve üstlerine tavuk kıymalı sosu dökerek servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir