Ravioli

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Ravioli

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 15:44

Resim
Ravioli

6 kişilik
Gerekli malzeme:
2 su bardağı un
3 yumurta
Yarım demet maydanoz
250 gr lor peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzeri için:
4 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi
4 dilim kurutulmuş domates
15 gr tereyağı

Maydanozu temizleyip kıyın. Un, yumurta, bir tutam tuz ve maydanozu mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çekin. Hamuru unlu bir tezgaha alıp elinizle yoğurun. Folyoya sarıp 20 dakika buzdolabında bekletin.
Domatesli sos için, kurutulmuş domatesleri ılık suda beklettikten sonra kıyın. Tereyağını tavada eritip sarımsakları kavurun. Domates püresi ve domatesleri ilave edip 5-6 dakika daha kavurun.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta oklavayla ince yufkalar açın ve üzerine temiz bir bezle örtüp hafifçe kurumaya bırakın. Yufkalardan 5'er cm'lik daireler kesin. Ortalarına birer tatlı kaşığı lor peyniri paylaştırın. Maydanozlu ravyoli hamurlarını 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün. Servis tabağına alıp üzerine domatesli sosu gezdirin. Sıcak servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Re: Ravioli

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 15:44

Raviyoli (İtalya)

2 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
İçi İçin;
1 kase lor peyniri
1 diş sarımsak
1 adet kuru kırmızı soğan
1 adet yumurta
pul biber
tuz

Hamur malzemesinden sert bir hamur yapılır 15-20 dakika dinlendirilir. Hamur iki parçaya bölünür, dikdörtgen şeklinde açılır, hazırlanan iç fındık büyüklüğünde aralıklarla hamurun üzerine konur, kenarlarına yumurta sarısı sürülür (diğer hamurun yapışması için) Açılan diğer hamur üzerine kapatılır, üzerine bastırarak iç harcın çıkıntılı durması sağlanır. Ruletle kare kare kesilir, bul suda haşlanır, arzu edilen sosla servise sunulur.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Re: Ravioli

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 15:44

Ravyoli (İtalyan Mantısı)

Malzemesi
5 çay fincanı un
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ince irmik
1 kahve fincanı ılık su
1 su bardağı açma payı un
2 çorba kaşığı tereyağı
İÇ İÇİN:
500 gr az yağlı koyun ya da kuzu kıyması
1-2 baş kuru soğan rendesi
1 kahve kaşığı tuz
2 kahve kaşığı karabiber
ÜZERİNE VE ARASINA SERPİŞTİRMEK İÇİN:
1 adet yumurta (yufkayı yapıştırmak için)
2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri.
DOMATES SOSU İÇİN:
5-6 adet küçük domates
1 küçük boy soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı et suyu ya da su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Hamur kabına un koyup ortasını açın. Yumurtaları kırın. Tuz ve irmik serpiştirerek, 1 kaşık yağ ve 1 kahve fincanı ılık suyla özlü bir hamur yoğurup nemli bez altında yarım saat dinlendirin.
Tahta üzerine hafifçe un serperek hamuru koyun ve silindir haline getirip 5 eşit parçaya bölün. Her parçayı el ayasıyla bastırıp yumak yapın ve nemli bez altında 20 dakika daha dinlendirin.
Bu arada ravyoli ile ilgili diğer hazırlıkları yapın; iç, salça, pişme suyu ve kapları hazırlayın.
Dinlenme süresi sonunda yumakları tek tek alıp, un serperek önce merdaneyle düzgün biçimde yassıltın sonra oklavayla 2-3 milimetre kalınlığında açın. Hamuru ziyan etmemek için dikdörtgen, ya da kare biçiminde açmanız daha uygun olur. Açılan yufkaya üç parmak arayla iki fındık büyüklüğünde istenilen ravyoli içini koyup, içlerin kenarlarına fırçayla ince bir yüzey haiinde çırpılmış yumurta sürün.
Aynı büyüklükte açılmış olan ikinci yufkayı içli yufkanın üzerine kapatıp, aralarındaki boşluklara temiz bir cetvel ile dikey olarak, kesmeyecek biçimde bastırın. Bir hamur ruletiyle önce uzunlamasına keserek içli şeritler elde edin; sonra cetvelle işaretlediğiniz yerlerden de keserek karelere bölün.
Kaynamakta olan tuzlu suya kesilmiş parçaları atarak 8-10 dakika haşlayın. Ateşe dayanıklı bir kaba iyice süzerek çıkartın. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip hamurları bozmadan silkeleyerek karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı ve 1-2 fiske karabiber serpiştirin. Karıştırma işlemi bittikten sonra kalan peynir rendesini kabın üstüne serpip kızgın fırında üstten kızartın (gratine edin).
Fırından aldıktan sonra 2-3 kepçe domates sosu döküp piştiği kapla servis edin. Kalan sosu da bir sos kabına koyup servise sunun.

İç Hazırlanışı:
Kıyma, soğan rendesi, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp yoğurarak bir kenara koyun. Yufka üzerine bu içten iki fındık büyüklüğünde kopararak yerleştirin.

Sos Hazırlanışı:
Domatesleri rendeledikten sonra ince delikli süzgeçten geçirerek çekirdekleri alın. Zeytinyağı, soyulmuş bütün soğan ve sarımsağı domates rendesine ilave ederek küçük bir tencerede orta ısıda 3-4 dakika kaynatın. 1 çay bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip, hafif ateşte 15 dakika kaynatın; un çorbası kıvamında bir sos elde edeceksiniz. Sonra soğan ve sarmısağı çıkarıp atın.

Not: Domates sosu yerine hazır olarak satın alabileceğiniz yarım şişe ketçabı kaynatmadan ısıtıp 2 kahve fincanı et suyu, ya da suyla incelterek de kullanabilirsiniz.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Re: Ravioli

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 15:45

Ravioli (İtalya)

1 YUMURTALARIN KONMASI: Tercihen mermer tezgâh üstünde tuzu ve unu karıştırıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı ve yumurta aklarını bu çukura döküp, hamuru yumuşatmak için zeytinyağını ekleyin.
2 MALZEMENİN KARIŞTIRILMASI: Bir elinizle çevredeki unları azar azar yumurtaların ve zeytinyağının üstüne doğru itin. Parmaklarınızla sulu bir hamur haline gelinceye kadar karıştırıp, top haline getirmeye uygun sert bir hamur elde edinceye kadar unu yumurtalara karıştırmayı sürdürün.
3 HAMURUN YOĞRULMASI: Tezgâhın bir bölümünü hafifçe unlayıp, top haline getirdiğiniz hamuru elinizle iyice bastırarak yoğurun ve yumruğunuzun içiyle bastırarak yassıltın. İkiye katlayıp yeniden yoğurarak yumruğunuzla yassıltın ve bu işlemi hamur esnek, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar (5-10 dakika) tekrar edin. Sonra hamuru bir beze sarıp, bir kenarda en az 1 saat bekletin.
4 OKLAVAYLA AÇMA: Hamuru ikiye bölüp, bir parçayı plastik filmle örtün. Öbür parçayı hafifçe unlanmış tezgâhta oklavayla daire biçiminde açıp, tersyüz ettikten sonra yeniden oklavayla açarak, işlemi neredeyse yarı saydam yufka haline gelinceye kadar tekrarlayın. Sonra öbür hamur parçasını da yufka haline getirin.
5 HARCIN DOLDURULMASI: Yufkaları pastacı rulosuyla keserek birbirine eşit 2 dikdörtgen haline getirin. Dikdörtgenlerden birinin üstüne yaklaşık 2,5 cm aralıklarla birer tatlı kaşığı harç yerleştirin. Harçların aralarındaki yufka bölümlerine ve yufkanın kenarlarına fırçayla su sürün.
6 RAVİOLİLERİN KESİLMESİ: İkinci yufka parçasını, harç döşediğiniz parçanın üstüne serip, parmaklarınızla kenarlara ve harçların aralarına bastırarak yapıştırın. Yapıştırdığınız bölümlerden pastacı rulosuyla geçerek, raviolileri birbirinden ayırın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir