1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Osso Buco (İtalya)

Gönderilme zamanı: 02 Ara 2008, 16:01
gönderen moments
Resim


Osso Buco (İtalya)

Malzemeler (4 kişilik):
3 cm. kalınlıkta kesilmiş 4-5 parça dana incik
1 avuç beyaz un
Zeytinyağı
2 konserve doğranmış domates
2 halka doğranmış havuç
2 kereviz
2 patates
2 soğan
6-8 diş sarımsak
3-4 kereviz yaprağı
1 defne yaprağı
1 bardak et suyu
10-12 tane karabiber
tuz
1 portakal
1 demet maydanoz

Hazırlanışı:
Dana incik parçalarını una bulayın. Yağladığınız ve una buladığınız incik dilimlerini koyu renk alana kadar kızartın, işlemi tamamlanmış etleri dinlendirin. Aynı tavada önce soğanları sararana kadar çevirin. Sarımsakların 5-6 tanesini soğanlara ekleyip kokusunu duyana kadar pişirin. Havuçları ve kerevizleri ekleyip kapağını kapatarak 5-6 dakika daha pişirin. Kapağını kapatın ve 5-6 dakika kısık ateşte yavaş yavaş pişmelerini sağlayın. Bu arada 8-10 cm derinlikte ve etlerinize uygun büyüklükte bir fırın tepsisinin içine etlerinizi yerleştirin. Kereviz yapraklarını, defneyi ve tane karabiberleri ekleyin. Etlerin üzerine soğan karışımınızı döşeyin ve patatesleri ekleyin. Domatesleri dökün, et suyunu ekleyin, arzunuza göre tuz ilave edin. Tepsinin ağzını kapatın ve yarım saat önce ısıtmaya başladığınız fırında 3 saat pişirin. Portakal kabuklarını, maydanozu ve kalan sarımsağı ince kıyın. Servis yaparken çukur tabaklar kullanın ve her bir parça etin yanına havuç, patates ve kerevizin yanı sıra bol bol da sosundan dökün. Portakal karışımıyla süsleyin.

Re: Osso Buco (İtalya)

Gönderilme zamanı: 02 Ara 2008, 16:03
gönderen moments
İtalyan Usulü Dana İnciği (Osso Buko)

Malzeme
- 5 adet 250 gr kemikli dana inciği
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
- 30 gr (4 çorba kaşığı) un
- 45 gr (3 çorba kaşığı) Sana
- 200 gr (2 orta boy) soğan
- 1 diş sarmısak
- 500 gr konkase domates
- 300 ml (1 1/4 su bardağı) et suyu
- Buke garni
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 1 demet maydanoz

Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak havucu kazıyın. Maydanozu kıyın.
Etleri bir tencereye, üzerini örtecek kadar soğuk su ilave ederek koyun. Bir taşım kaynatıp bir süzgece aktarın ve soğuk suya tutun. Etleri tekrar bir tencereye koyun. Üzerlerini örtecek kadar et suyu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Üzerlerindeki köpüğü alıp, atın. Karanfilli soğanı ve buke garniyi ilave edip, tuz ve biberini kattıktan sonra, ağır ateşte 1 saat pişirin. Bu arada fırınınızı 160°C'ye getirip ısıtın. Etler pişince ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Pişme suyunu süzdürerek alın. Birkaç kaşığını etlerin üzerine gezdirin.Etlerin üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış ama etler içine konduğunda söndürülmüş olan fırına sürün.
Kalan et suyunu bir taşım kaynatın. 45 gr Sana ve 45 gr un ile meyane hazırlayın. Et suyunu meyaneye yedirin. Böylece bir dana velutesi hazırlamış olacaksınız.Bu veluteyi, tahta spatula ile sık sık karıştırarak dibini tutturmadan, ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Sosun tuzunu ve biberini kontrol edin. Kremayı ve limon suyunu ekleyin. Dilerseniz velute ile birlikte orta boy 1/2 limonun suyu katılarak haşlanmış mantar ilave edebilirsiniz.
Etleri fırından alın. Üzerilerine sosu, bir tel süzgeçten geçirerek gezdirin. Maydanozu serpip, dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın.