Tavuklu Piliçli Biber Dolması (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Tavuklu Piliçli Biber Dolması (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 17:15

Tavuklu Piliçli Biber Dolması (İtalya)

3 küçük kırmızı dolmalık biber (sap bölümlerinden kapak kesilip, içinin çekirdekleri ve varsa kalın damarları temizlenmiş)
3 küçük sarı dolmalık biber (sap bölümlerinden kapak kesilip, içinin çekirdekleri ve varsa kalın damarları temizlenmiş)
1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Baharatlı piliçli harç:
1/2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan (ince doğranmış)
125 g (/2 su bardağı) pirinç
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1/2 tatlı kaşığı toz kakule
1/2 tatlı kaşığı kimyon
250 g tavuk göğsü (küçük küpler halinde kesilmiş)
1 1/2 su bardağı tavuk suyu
bir tutam tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber

Harcı hazırlamak için, zeytinyağını büyük bir tencereye koyup, orta ateşte ısıtın. Sonra soğanı ekleyip, ateşi kısarak soğanları yumuşayana (ama renkleri kahverengiye Sönmemelidir) kadar (5 - 6 dakika) pişirin. Pirinç, sarımsak, kakule ve kimyonu ekleyip, karıştırdıktan sonra 1 - 2 dakika daha pişirin. Tavuk küpleri, tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırarak, ateşi açın ve bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, tavuk etleri iyice yumuşayıncaya ve bütün suyu çekinceye kadar (25 - 30 dakika) pişirin.
Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın. Başka bir tencerede su kaynatıp, dolmalık biberleri ve kesip aldığınız kapaklarını ekleyerek, biberleri hafifçe yumuşayana kadar (4 - 5 dakika) haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, biberleri bir süzgeçte süzerek, soğuk su altına tutun ve yeniden süzdürün.
Öbür tencereyi de ateşten alıp, dolmalık biberlerin içlerini etli - pirinçli harçla doldurun ve üstlerine kapaklarını yerleştirin. Ateşe dayanıklı derin bir cam kaba dolmalık biberleri yan yana dik olarak yerleştirip, üstüne tavuk suyunu dökün. Tencerenin kapağını kapatıp (ya da üstüne alüminyumfolyo sarın),fırına vererek, dolmaları biberler iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1,5 saat) pişirin.
Tencereyi fırından alıp, uzun saplı bir kaşıkla dolmaları büyük bir çukur servis tabağına aktarın. Tencerede kalan suyu harlı ateşe oturtup, yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın. Zeytinyağını ekledikten sonra, tencereyi ateşten alıp, içindeki yemek suyunu dolmalık biberlerin üstlerine boşaltarak, sıcak sıcak servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir