Mutfakta püf noktalar !
Mutfakta püf noktalar !
Tereyağını kızartırken
Tereyağını kızartırken; içine bir damla zeytinyağı eklerseniz tereyağının yanmasını önlemiş olursunuz
Pasta keserken
Ekmek ve pasta kesmeden önce bıçağı kaynar suda tutun, böylece ufalamadan kesebilirsiniz
Patates haşlarken
Patates pişirirken, tencereye 1 çorba kaşığı sirke ilave edersiz patatesler hem sarı hem de daha çabuk pişecektir.
Soğan soyarken
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, soğanı içi su dolu bir kapta bekletin.
Tereyağını kızartırken; içine bir damla zeytinyağı eklerseniz tereyağının yanmasını önlemiş olursunuz
Pasta keserken
Ekmek ve pasta kesmeden önce bıçağı kaynar suda tutun, böylece ufalamadan kesebilirsiniz
Patates haşlarken
Patates pişirirken, tencereye 1 çorba kaşığı sirke ilave edersiz patatesler hem sarı hem de daha çabuk pişecektir.
Soğan soyarken
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, soğanı içi su dolu bir kapta bekletin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Mutfakta püf noktalar !
Bayat ekmekler için
Bayat ekmekler için; ekmeği ince ince dilimleyip üzerine sütü gezdirin ve kızgın yağda kızartın. Servis tabağana ekmek dilimlerini alıp üzerine dilimlenmiş domates ve rendelenmiş peynir serpiştirip sıcak olarak servis yapın.
Şişe temizliği
Zeytinyağı bitince şişenin dibinde kalın bir yağ tabakası oluşur. Bunu temizlemek ve şişenin içini yağdan arındırmak sanıldığı kadar zor değil. 3 çorba kaşığı iri tuz ve yarım su bardağı sirkeyi karıştırın. Şişenin içine döküp 24 saat bekletin. Şişeyi ters çevirip sallayarak içindeki artıkların dökülmesini sağlayın. Şişeyi deterjanlı sıcak suyla yıkayıp durulayın. Şişenizin pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için
Pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Etin yumuşak olmasını istiyorsanız
Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız, eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur. Daha çabuk pişer. Bir diğer yol ise eti yoğurtla marine etmek.
Bayat ekmekler için; ekmeği ince ince dilimleyip üzerine sütü gezdirin ve kızgın yağda kızartın. Servis tabağana ekmek dilimlerini alıp üzerine dilimlenmiş domates ve rendelenmiş peynir serpiştirip sıcak olarak servis yapın.
Şişe temizliği
Zeytinyağı bitince şişenin dibinde kalın bir yağ tabakası oluşur. Bunu temizlemek ve şişenin içini yağdan arındırmak sanıldığı kadar zor değil. 3 çorba kaşığı iri tuz ve yarım su bardağı sirkeyi karıştırın. Şişenin içine döküp 24 saat bekletin. Şişeyi ters çevirip sallayarak içindeki artıkların dökülmesini sağlayın. Şişeyi deterjanlı sıcak suyla yıkayıp durulayın. Şişenizin pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için
Pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Etin yumuşak olmasını istiyorsanız
Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız, eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur. Daha çabuk pişer. Bir diğer yol ise eti yoğurtla marine etmek.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Mutfakta püf noktalar !
Kalamarın lezzetini arttırmak için
Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırın.Kalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur.
Evde yoğurt yaparken
Evde yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kaşığı aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur.
Donmuş çikolata ve tereyağı
Tereyağını yumuşatmak için mikrodalga fırının defrost ayarında 1 dakika bekletin. Tereyağının hemen ekmek üzerine sürülebilecek kıvama geldiğini göreceksiniz. Ayrıca pasta veya soslarda kullanacağınız donmuş çikolatayı da tavada ve kısık ateşte ya da benmari usulü eritmek yerine yine mikrodalga fırını kullanarak eritebilirsiniz.
Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırın.Kalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur.
Evde yoğurt yaparken
Evde yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kaşığı aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur.
Donmuş çikolata ve tereyağı
Tereyağını yumuşatmak için mikrodalga fırının defrost ayarında 1 dakika bekletin. Tereyağının hemen ekmek üzerine sürülebilecek kıvama geldiğini göreceksiniz. Ayrıca pasta veya soslarda kullanacağınız donmuş çikolatayı da tavada ve kısık ateşte ya da benmari usulü eritmek yerine yine mikrodalga fırını kullanarak eritebilirsiniz.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Mutfakta püf noktalar !
Çayı enfazla 10 dk demleyin.
Çünkü çayın demlenme süresi arttıkça
içindeki bazı maddelerin oranları değişir ve çayın tadını etkiler.
Çaydanlığın içindeki kireç tabakasını
çözmek için,patatesin kabuklarını biraz su ile
çaydanlıkta kaynatın.Termosunuzun içini karbonatlı su ile çalkalayın..
Taze ceviz lekesinin elden çıkması oldukca zordur.
Ancak bununda kolayı vardır.
Bunun için eller bir iki dakika kadar
sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur
Daha sonra soğuk suyla ovarak yıkanır.
Ayrıca çay ve kahve lekelerini de
karbonatla silerek çıkartabiliriz.
Bira lekesini çıkarmak için sabunlu suya
biraz amonyak karıştırın ve lekenin üzerine sürün.
Zeytinyağı lekesi için bir lokma ekmek içi
yuvarlanıp lekenin üstünde gezdirilmelidir.
Yumurta lekesini ise önce soğuk suda sonra
ılık sabunlu suda yıkayarak çıkarabilirsiniz.
Çünkü çayın demlenme süresi arttıkça
içindeki bazı maddelerin oranları değişir ve çayın tadını etkiler.
Çaydanlığın içindeki kireç tabakasını
çözmek için,patatesin kabuklarını biraz su ile
çaydanlıkta kaynatın.Termosunuzun içini karbonatlı su ile çalkalayın..
Taze ceviz lekesinin elden çıkması oldukca zordur.
Ancak bununda kolayı vardır.
Bunun için eller bir iki dakika kadar
sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur
Daha sonra soğuk suyla ovarak yıkanır.
Ayrıca çay ve kahve lekelerini de
karbonatla silerek çıkartabiliriz.
Bira lekesini çıkarmak için sabunlu suya
biraz amonyak karıştırın ve lekenin üzerine sürün.
Zeytinyağı lekesi için bir lokma ekmek içi
yuvarlanıp lekenin üstünde gezdirilmelidir.
Yumurta lekesini ise önce soğuk suda sonra
ılık sabunlu suda yıkayarak çıkarabilirsiniz.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Mutfakta püf noktalar !
Kırmızı şarap yada beyaz şarap farketmez.
Her ikisinin lekeside oldukca zorludur.
Bunların lekesini çıkarmak için de oksijenli
suyla tampon yapmalısınız.Ya da lekelerin üzerini
örtecek şekilde tuz serpin ve bir süre bekletin,
daha sonrada lekeli kısmı yıkayın..
Makarnanızı farklı bir sos ile servis yapmak
istiyorsanız,bu öneri tam size göre..
Bildiğiniz kıymalı sosu herzamanki gibi
hazırlayacaksınız.Ancak bu sefer içine farklı bir
tad olarak biraz beyaz şarap ekleyeceksiniz.
Bu sos makarnayla çok lezzetli olacak
Makarnadaki gibi bir öneride omlet için
Farklı bir omlet lezzeti için
yumurtayı kırıp iyice çırpın.Daha sonra
içine herzaman eklediğiniz diğer malzemeleri
ilave edin.Bunlarla birlikte yarım bardak da
şarap koyun.Şarap omlete hoş bir koku ve lezzet verir.
Çok faydalı bir bilgide böbrek
pişirmesiyle ilgili.Daha doğrusu böbreğin
kendine has kokusu ile ilgili.
Eğer bu kokudan rahatsız oluyorsanız,
böbreği pişirmeden önce bir kaç saat
tuzlu ve sirkeli suda bırakın. O kendine
özgü kokusu böylece gider..
Her ikisinin lekeside oldukca zorludur.
Bunların lekesini çıkarmak için de oksijenli
suyla tampon yapmalısınız.Ya da lekelerin üzerini
örtecek şekilde tuz serpin ve bir süre bekletin,
daha sonrada lekeli kısmı yıkayın..
Makarnanızı farklı bir sos ile servis yapmak
istiyorsanız,bu öneri tam size göre..
Bildiğiniz kıymalı sosu herzamanki gibi
hazırlayacaksınız.Ancak bu sefer içine farklı bir
tad olarak biraz beyaz şarap ekleyeceksiniz.
Bu sos makarnayla çok lezzetli olacak
Makarnadaki gibi bir öneride omlet için
Farklı bir omlet lezzeti için
yumurtayı kırıp iyice çırpın.Daha sonra
içine herzaman eklediğiniz diğer malzemeleri
ilave edin.Bunlarla birlikte yarım bardak da
şarap koyun.Şarap omlete hoş bir koku ve lezzet verir.
Çok faydalı bir bilgide böbrek
pişirmesiyle ilgili.Daha doğrusu böbreğin
kendine has kokusu ile ilgili.
Eğer bu kokudan rahatsız oluyorsanız,
böbreği pişirmeden önce bir kaç saat
tuzlu ve sirkeli suda bırakın. O kendine
özgü kokusu böylece gider..
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Mutfakta püf noktalar !
Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa
bunu çok basit bir yöntemle elde
edebilirsiniz.Bunun için temiz iki kağıt arasına
toz şekeri koyun.Isıttığınız ütüyü bu
kağıdın üzerinde şeker un haline gelene
kadar gezdirin.Kolayca elde ettiğiniz
pudra şekerini kullanabilirsiniz artık....
oyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun
Üzerini kapatacak kadar,kaynatıp soğuttuğunuz
suyu ilave edin.2 tatlı kaşığı toz
şeker koyun.Ağzını kapattıktan sonra ılık
bir yerde bir süre bekletin.Sirkeniz olunca
süzerek kullanın.Bu sirke midenize
zarar vermez..
Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan
kokular yaratabilirler.Bunu önlemek için, buzdolabınızın
içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız,
hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize
zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz..
Kereviz, patlıcan, enginar gibi sebzeleri ayıklarken
elde meydana gelen lekeleri çıkarmak için
önce şöyle bir karışım hazırlayınız.Bir
limon suyu ile bir çorba kaşığı oksijenli su
ve bir çorba kaşığı nişastayı karıştırınız.
Lekeli ellerinizi bunun içinde ovuşturup ılık suyla yıkayınız..
bunu çok basit bir yöntemle elde
edebilirsiniz.Bunun için temiz iki kağıt arasına
toz şekeri koyun.Isıttığınız ütüyü bu
kağıdın üzerinde şeker un haline gelene
kadar gezdirin.Kolayca elde ettiğiniz
pudra şekerini kullanabilirsiniz artık....
oyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun
Üzerini kapatacak kadar,kaynatıp soğuttuğunuz
suyu ilave edin.2 tatlı kaşığı toz
şeker koyun.Ağzını kapattıktan sonra ılık
bir yerde bir süre bekletin.Sirkeniz olunca
süzerek kullanın.Bu sirke midenize
zarar vermez..
Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan
kokular yaratabilirler.Bunu önlemek için, buzdolabınızın
içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız,
hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize
zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz..
Kereviz, patlıcan, enginar gibi sebzeleri ayıklarken
elde meydana gelen lekeleri çıkarmak için
önce şöyle bir karışım hazırlayınız.Bir
limon suyu ile bir çorba kaşığı oksijenli su
ve bir çorba kaşığı nişastayı karıştırınız.
Lekeli ellerinizi bunun içinde ovuşturup ılık suyla yıkayınız..
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Mutfakta püf noktalar !
Vişne, kiraz gibi taneli meyvelerle kek, pasta
yapacağınız zaman çekirdeklerinin çıkarılması çok
daha iyi sonuç verecektir.Böyle zamanlarda bu iş için
sürekli ayıracağınız bir yorgan iğnesini meyveye
bastırın ancak fazla zedelenmesine izin vermeyin
Havuçları rendelerken rendeden uzun uzun
çıkmasını istiyorsunuz ama bir türlü olmuyor.Bunun için
soyulmuş havuçları rendeye hafif eğik olarak tutunuz.
Rendeyi sol elde, havucu sağ elde tutmalısınız.Dik tuttuğunuz
zaman kısa rendelenmiş havuç elde edilir..
Suda haşladığınız yumurtaların çatlamaması için
kaynattığınız kaba biraz sirke ilave edin.Ayrıca 2-3 tane
kibrit çöpü atarak da çatlamasını önleyebilirsiniz.
Çatlayan yumurtayı hemen kullanın ,çatlak kısmını pişmeden
önce limon yarısıyla ovarsanız akmasını önlersiniz..
Yumurtayı dolapta tutacaksak eğer,sivri tarafından
dolaba koyarsak daha iyi olacağını biliyor muydunuz? Yumurtanın
beyazını kullanıp sarısının arttığı durumlar için de şunu
yapabilirsiniz.Sarısını bir tabağa koyup,üzerini soğuk
suyla örtersek 2-3 gün bozulmadan saklayabiliriz..
yapacağınız zaman çekirdeklerinin çıkarılması çok
daha iyi sonuç verecektir.Böyle zamanlarda bu iş için
sürekli ayıracağınız bir yorgan iğnesini meyveye
bastırın ancak fazla zedelenmesine izin vermeyin
Havuçları rendelerken rendeden uzun uzun
çıkmasını istiyorsunuz ama bir türlü olmuyor.Bunun için
soyulmuş havuçları rendeye hafif eğik olarak tutunuz.
Rendeyi sol elde, havucu sağ elde tutmalısınız.Dik tuttuğunuz
zaman kısa rendelenmiş havuç elde edilir..
Suda haşladığınız yumurtaların çatlamaması için
kaynattığınız kaba biraz sirke ilave edin.Ayrıca 2-3 tane
kibrit çöpü atarak da çatlamasını önleyebilirsiniz.
Çatlayan yumurtayı hemen kullanın ,çatlak kısmını pişmeden
önce limon yarısıyla ovarsanız akmasını önlersiniz..
Yumurtayı dolapta tutacaksak eğer,sivri tarafından
dolaba koyarsak daha iyi olacağını biliyor muydunuz? Yumurtanın
beyazını kullanıp sarısının arttığı durumlar için de şunu
yapabilirsiniz.Sarısını bir tabağa koyup,üzerini soğuk
suyla örtersek 2-3 gün bozulmadan saklayabiliriz..
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Mutfakta püf noktalar !
Kek, krema yapımında kullanacağımız yumurtanın da
çırptığımız zaman istediğimiz kıvamda olması için yumurtanın
oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.Ayrıca yumurtayı çırparken
bir tutam tuz,pudra şekeri,süt veya birkaç damla limon suyu koyabiliriz
Kahveye ilişkin şu bilgileri uygulayabilirsiniz.
Çekilmiş kahve kavanozunuza bir tutam tuz veya şeker ilave ederseniz,
kokusunun artmasını sağlarsınız.Şayet kahveniz bayatsa,
kullanmadan evvel kısık ateşte hafif kavurun,
hem rutubeti gider hemde tazelenir...
İçtiğiniz kahvenin telvesini sakın atmayın.
Çünkü solan halılarınızın temizliğinde kullanabilirsiniz.Ya da mutfak
veya banyo lavabosuna döküp bolca suda akıtabilirsiniz.
Kokuların ve su borusuna yığılan yağların yok olmasını sağlar..
İçtiğiniz kahvenin telvesini sakın atmayın.
Çünkü solan halılarınızın temizliğinde kullanabilirsiniz.Ya da mutfak
veya banyo lavabosuna döküp bolca suda akıtabilirsiniz.
Kokuların ve su borusuna yığılan yağların yok olmasını sağlar..
çırptığımız zaman istediğimiz kıvamda olması için yumurtanın
oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.Ayrıca yumurtayı çırparken
bir tutam tuz,pudra şekeri,süt veya birkaç damla limon suyu koyabiliriz
Kahveye ilişkin şu bilgileri uygulayabilirsiniz.
Çekilmiş kahve kavanozunuza bir tutam tuz veya şeker ilave ederseniz,
kokusunun artmasını sağlarsınız.Şayet kahveniz bayatsa,
kullanmadan evvel kısık ateşte hafif kavurun,
hem rutubeti gider hemde tazelenir...
İçtiğiniz kahvenin telvesini sakın atmayın.
Çünkü solan halılarınızın temizliğinde kullanabilirsiniz.Ya da mutfak
veya banyo lavabosuna döküp bolca suda akıtabilirsiniz.
Kokuların ve su borusuna yığılan yağların yok olmasını sağlar..
İçtiğiniz kahvenin telvesini sakın atmayın.
Çünkü solan halılarınızın temizliğinde kullanabilirsiniz.Ya da mutfak
veya banyo lavabosuna döküp bolca suda akıtabilirsiniz.
Kokuların ve su borusuna yığılan yağların yok olmasını sağlar..
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Mutfakta püf noktalar !
Önemli problemlerden biride kullanacağınız
şekerinizin rutubetlenmesidir.Bu durumdan kurtulmak istiyorsanız,
kullandığınız kavanozun dibini kurutma kağıdıyla kapatın,
sonrada üzerine şekeri koyun.Böylelikle şekeriniz asla rutubetlenmeyecektir..
Yumurta kabuğu ne işe yarar demeyin.İnanın yumurta
kabuğu da birkaç işe yarayabilir.Mesela kolonya ve parfüm
boşaltmak için bir huniye ihtiyaç duydunuz.Hemen temiz bir yumurta
kabuğunun yarısını iğneyle delip ,huni olarak kullanabilirsiniz.
Büyük bir özenle aldığınız ancak beklemediğiniz şekilde
acı çıkan hıyarları yenmez diye sakın çöpe atmayın.
Bununda bir kolayı var.Hıyarların acısının gitmesi için tuzlu suda
5-10 dk bekletin.Daha sonra da dilimleyin ve şekerli suda 2-3 dk bekletin.
Camdan yapılmış bir kaba sıcak sıvı dökerseniz
özellikle de kış aylarında, çatlamaları muhtemeldir.Bunun
için alınacak birkaç önlem vardır. Bardağa yada cam kaba
küçük bir kaşık koyun.Ya da kabı ıslak bir bezin üstüne koyun,
sonra sıcak sıvıyı doldurun.
şekerinizin rutubetlenmesidir.Bu durumdan kurtulmak istiyorsanız,
kullandığınız kavanozun dibini kurutma kağıdıyla kapatın,
sonrada üzerine şekeri koyun.Böylelikle şekeriniz asla rutubetlenmeyecektir..
Yumurta kabuğu ne işe yarar demeyin.İnanın yumurta
kabuğu da birkaç işe yarayabilir.Mesela kolonya ve parfüm
boşaltmak için bir huniye ihtiyaç duydunuz.Hemen temiz bir yumurta
kabuğunun yarısını iğneyle delip ,huni olarak kullanabilirsiniz.
Büyük bir özenle aldığınız ancak beklemediğiniz şekilde
acı çıkan hıyarları yenmez diye sakın çöpe atmayın.
Bununda bir kolayı var.Hıyarların acısının gitmesi için tuzlu suda
5-10 dk bekletin.Daha sonra da dilimleyin ve şekerli suda 2-3 dk bekletin.
Camdan yapılmış bir kaba sıcak sıvı dökerseniz
özellikle de kış aylarında, çatlamaları muhtemeldir.Bunun
için alınacak birkaç önlem vardır. Bardağa yada cam kaba
küçük bir kaşık koyun.Ya da kabı ıslak bir bezin üstüne koyun,
sonra sıcak sıvıyı doldurun.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Mutfakta püf noktalar !
Yemek kokularından kurtulmak istiyorsunuz.
Ama bir türlü, her gün pişirdiğiniz yemeğin kokusunu
gideremiyorsunuz. Bunun için bir cezveye bir çay fincanı su
ve bir çorba kaşığı sirke koyup, birkaç dakika kaynatın.
Evinizden yemek kokusunun çıktığını göreceksiniz...
Pişen keki kalıbından çıkartmakta zorluk çekiyorsanız,
keki dökmeden önce kalıbın içine yağlı kağıt döşeyin.
Fırından çıkardığınız zaman, kağıdın uçlarından tutup
keki kalıptan çıkarabilirsiniz.Ayrıca kek hamurunu boşaltmadan
önce, kalıba un serpebilirsiniz.
Yemek yapmak konusunda acemi olanlar bilir,
sürekli tencerenin dibi tutar. Eğer sizin de tencerenizin
dibi tutuyorsa, bir miktar karbonatı suyla karıştırıp
hamur haline getirin ve bu hamurla tencerenin dibini
örtün,birkaç dakika bekletin. Kolayca temizlenecektir.
Hafifce sertleşen daha doğrusu yumuşaklığını
kaybeden pasta ve kekler pek sevilmez. Bunların üzerine
sepiştirerek dökeceğiniz bir miktar şekerli ve limonlu
su ya da meyveli gazoz hafifce ıslanmalarını sağlayacak
vee zevkle yanilebilecektir.
Ama bir türlü, her gün pişirdiğiniz yemeğin kokusunu
gideremiyorsunuz. Bunun için bir cezveye bir çay fincanı su
ve bir çorba kaşığı sirke koyup, birkaç dakika kaynatın.
Evinizden yemek kokusunun çıktığını göreceksiniz...
Pişen keki kalıbından çıkartmakta zorluk çekiyorsanız,
keki dökmeden önce kalıbın içine yağlı kağıt döşeyin.
Fırından çıkardığınız zaman, kağıdın uçlarından tutup
keki kalıptan çıkarabilirsiniz.Ayrıca kek hamurunu boşaltmadan
önce, kalıba un serpebilirsiniz.
Yemek yapmak konusunda acemi olanlar bilir,
sürekli tencerenin dibi tutar. Eğer sizin de tencerenizin
dibi tutuyorsa, bir miktar karbonatı suyla karıştırıp
hamur haline getirin ve bu hamurla tencerenin dibini
örtün,birkaç dakika bekletin. Kolayca temizlenecektir.
Hafifce sertleşen daha doğrusu yumuşaklığını
kaybeden pasta ve kekler pek sevilmez. Bunların üzerine
sepiştirerek dökeceğiniz bir miktar şekerli ve limonlu
su ya da meyveli gazoz hafifce ıslanmalarını sağlayacak
vee zevkle yanilebilecektir.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir