Mutfakta püf noktalar !

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Mutfakta püf noktalar !

Mesaj gönderen cicek » 20 Eyl 2008, 11:59

Vücudunuzdaki toksinleri atmak ve stresten kurtulmak için
bol bol şalgam suyu için. Ayrıca kolestrolü önleyici etkiyede
sahiptir. A1, B1 vitaminleri, fosfor, kalsiyum ve potasyumca zengindir.
Kemik hastalıkları, kalp ve kas hastalıkları
içinde şalgam suyu önemlidir.




Sütlü tatlılarda veya puding, muhallebi gibi tatlılarda
unun pişerken topaklanmaması için önce şekeri, unu, varsa kakaoyu
tencerede karıştırın, kullandığınız malzeme un yerine nişasta veya
pirinç unu ise bunları şekerle karıştırın. Sonra sütü ilave edin
topaklaşmadığını göreceksiniz.





Yeşil yapraklı sebzeleri doğramadan yıkayın.Bazı ev hanımları
ıspanak ve pazı gibi sebzeleri önce doğrar sonra yıkarlar.
Oysa bu gibi sebzelerin doğranmadan yıkanması gerekir, çünkü bazı
vitaminler suda çözülür. Doğrandıkları zaman vitamin kaybederler..




Yeşil yapraklı sebzeleri ayıklayıp yıkamak, sonra doğrayıp
hiç bekletmeden kullanmak en doğru olanıdır. Yeşil ve bol yapraklı
sebzeleri 1-2 su yıkadıktan sonra tuzlu suda bir kaç dakika
bekletin. Böylece daha kolay temizlendiğini göreceksiniz.




Köfte yapacaksanız ve bayat ekmeğiniz yoksa üzülmeyin,
hemen içine galeta unu ilave edin.O da yoksa biraz irmik katın.
Lezzetini arttırmak içinse 1 tatlı kaşığı tereyağı katın.

Yine köfte yapacağınız bir başka gün 1/2 kıymaya 1/2 çay
bardağı süt ilave edin.lezzetinin arttığını göreceksiniz.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir