Fırında Kızarmış Biberyeli ve Sarımsaklı Patates (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Fırında Kızarmış Biberyeli ve Sarımsaklı Patates (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 16:04

Resim

Fırında Kızarmış Biberyeli ve Sarımsaklı Patates (İtalya)

Malzeme
- 750 gr. Patates
- 75 gr. Sana margarin
- 12 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Tuz-karabiber

Hazırlanışı
Önceden fırını 220ºC ısıtınız.
Sarımsakları ayıklayıp, halka halka dilimleyiniz.
Tencerenin içine 4/3 su doldurup, kaynatınız.
Patateslerin kabuklarını soyup, büyük kuşbaşı parçalar halinde doğrayınız.
Kaynayan suda 5 dakika patatesleri haşlayıp, süzünüz.
Tavada Sana'yı kızdırıp, sarımsakları kavurunuz.
Ön haşlama işleminden geçirdiğiniz patatesleri fırın kabına koyup, üzerine kavurulmuş sarımsakları döküp, bir kaşık yardımı ile iyice karıştırınız.
Üzerine biberiye, kırmızıbiber, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırınız.
Fırın ısısını 190ºC indirip, 10 dakika ara ile karıştırarak patatesi 1 saat pişiriniz.
Pişen patatesleri sıcak olarak servis ediniz.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 24 misafir