Bambu Filizli Ördek (Çin)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Bambu Filizli Ördek (Çin)

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:53

Resim

Bambu Filizli Ördek (Çin)

4 kişilik
500 g ördek filetosu,
3 çorba kaşığı soya sosu,
200 g bambu filizi (konserve),
1 diş sarmısak,
1 küçük pırasa,
4-5 domates,
3 çorba kasığı sıvı yağ,
100 ml et suyu,
tuz,
biber,
1 tutam şeker,
kimyon,
1 tatlı kaşığı Sambal Olek sosu

Eti yıkayarak kurulayın, derisini keskin bir bıçak ile verev olarak çentin, üzerine soya sosu sürün. Filizlerin suyunu süzün. Filizleri ince ince kıyın. Sarmısağı ezin, pırasayı ayıklayarak yıkayın ve dilimleyin. Domatesleri yıkayarak 8'e bölün, çekirdeklerini çıkartın. Sarmısağı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile Wok tenceresinde kızartın. Filetoları, derileri alta gelecek şekilde 3 dakika kızartın, çevirin ve tekrar 3 dakika kızartın. Eti çıkarın, 10 dakika bekletin ve ince dilimler halinde kesin. Kalan yağı kızdırın, filizleri devamlı karıştırarak kızartın. Pırasayı ekleyin, et suyunu dökün, hepsini bir taşım kaynatın. Sebzeleri ve domatesleri karıştırın. Tuz, biber, soya sosu, şeker, kimyon ve Sambal Oelek sosu ile tadlandırın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir