Domatesli Pisi Balığı Ograten (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Domatesli Pisi Balığı Ograten (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 15:52

Resim

Domatesli Pisi Balığı Ograten (İtalya)

300 g pisibalığı filetosu (derileri alınmış)
350 g domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küp biçiminde doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı fesleğen (kıyılmış)
1 tatlı kaşığı salça
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
90 g (6 çorba kaşığı) süzme yoğurt
2 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 yumurtanın akı
3 çorba kaşığı ufalanmış taze ekmekiçi

Önce fırınınızı 190 °C'a ısıtın. Büyük bir tencerede su kaynatıp, pisibalığı filetolarını ekleyerek, 2 - 3 dakika haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, filetoların suyunu süzerek bir kenara bırakın. Bir kâsede domatesler, sarmısak, fesleğen, salça ve karabiberin yarısını karıştırıp, karışımı ateşe dayanıklı 4 yuvarlak kaba paylaştırın.
Balık filetolarını bir çatalla küçük parçalara ayırıp, bir kâseye koyarak, yoğurt ve limon suyunu ekleyin. Yumurta aklarını başka bir kâsede sertleşinceye kadar çırpıp, balıklı karışımın üstüne boşaltarak, kalan karabiberi serpin.
Balıklı karışımı bir kaşıkla ateşe dayanıklı kaplardaki domatesli karışımların üstüne döşeyip, ufalanmış ekmekiçini en üste serpiştirin. Kapları fırına verip, ufalanmış ekmekiçleri gevrekleşene kadar (25 - 30 dakika) pişirin. Kapları fırından alıp, sıcak sıcak servis yapın.

Not: Bu tarifte ufalanmış ekmekiçi yerine yulaf ekmeği parçaları, pisibalığının yerine de dilbalığı, mezit vb. başka beyaz etli balıklar kullanılabilir.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir