Ben Bile Tahmin Edemedim

Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
İletişim:

Ben Bile Tahmin Edemedim

Mesaj gönderen moments » 22 Eyl 2008, 22:59

Milli Basketbol Takımımız, 36. Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde, rakiplerini adeta silindir gibi ezdi ve 6’da 6 yaparak, eleme grubu maçlarında “Yenilmeyen tek takım” unvanını alarak, final vizesini rahatlıkla cebine koydu.
s3.jpg
s3.jpg (10.25 KiB) 1282 kere görüntülendi
12 Dev Adam bu başarıya, hiç şüphesiz ki “Tanjeviç Usta”nın oyun planlarıyla ulaştı. Tanjeviç, son derece mütevazi kişiliği ile başarının adresini tamamen “oyuncuları” olarak gösterse de oyuncuları da Genel Menajer Harun Erdenay da “Hocanın hakkını teslim ediyor” ve “Hocamız bize en iyi planları sunuyor ve tam bir takım olmamızı istiyor. Biz de uyguluyor ve başarıyoruz” diyorlar. 12 Dev Adam’ın grupta 6’da 6 yapması, kendisini şaşırtmış mı? Mükemmel takım oyunu, gelecek yıl finallerde neler yapabiliriz? İşte yepyeni bir 12 Dev Adam daha yaratan Tanjeviç ve samimi düşünceleri:

ASLA PES ETMEDİLER

“BU çocuklarla gurur duyuyorum. Her şeyden önemlisi, takım oldular. Oyunda geride kaldıkları anlarda bile, küsmediler. Sonuna kadar galibiyeti zorladılar ve bu yüzden de hep başardılar. Onlara en çok güvenen benim. Çünkü hepsini ben seçtim, seçerken de kötü adam oldum. Ancak, bazen ben bile bu kadar başarılı olabileceklerini tahmin edemedim. Savunmamızla, rakiplerimizi bunaltıp, sürekli top kaybına sürükledik. Hızlı hücumları da iyi yaptık. Bu da, grup maçlarında tek yenilgisiz takım ünvanını almamıza yol açtı. Ben bu çocuklara her zaman güvenmiştim. Sanırım, Türk halkı da güveniyor. Ancak, kadroyu açıkladığımda güvenmeyenler vardı ve çok tenkit alıyordum.”

ALAY EDENLER VARDI

“BEN eleştirilere her zaman açığım ama bu kadar da olmazdı. Adeta alay edenler vardı. Onlara cevabı böyle verdik. Özellikle, hazırlık maçlarındaki sonuçlara bakıp, karar verilince, böyle yanılıyorlar. Oysa hazırlık maçları ölçü değildir. Üstelik, Ömer Aşık, Semih Erden gibi çok önemli iki uzunumuzu, sakatlıklara kurban verdik. Onların yerine, aldığım Fatih Solak ve Cemal Nalga da ellerinden geleni yaptılar. Fatih, son Fransa maçında sahanın en iyisiydi. Bu takımda, genç ve başarılı olabilecek çok oyuncu var. Milli takımda hepsi de başarılı oldular. Kendi takımlarında, daha çok süre almaları, çok daha iyi gelişme sağlayacaktır.”

GÖNLÜNDE YATAN ASLAN

“MİLLİ takımın iskeletinin artık bozulmayacağını söyleyebilirim. 1-2 değişiklik, yapılabilir. Ben oynayanın hakkını teslim ederim. Şimdi önümüzde iki büyük hedef var. Gelecek yıl, Avrupa Şampiyonası finallerinde ve 2010’da Türkiye’de organize edilecek Dünya Şampiyonasında iddialı olmak zorundayız. Her zaman bize destek veren Türk halkına Avrupa ve Dünya çapında başarılar hediye etmek istiyoruz. Benim gönlümde de bir Avrupa şampiyonluğu yatıyor. Zaten Türkiye’ye bunun için geldim ve başarıp, dönmek istiyorum.”
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

“Basketbol” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir