Fıstıklı Kurabiye

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Fıstıklı Kurabiye

Mesaj gönderen moments » 07 Eki 2008, 00:39

Resim

Fıstıklı Kurabiye

En az kokostar kadar hatta belki daha da güzel bir tarif bu. Kakao yada hindistancevizi yerine fıstık severler için çok güzel bir alternatif.

MALZEMELER:

Hamuru İçin:

*1 pkt oda sıcaklığında margarin
*2 yumurta (birinin akını ayırın)
*1′er pkt vanilya ve kabartma tozu
*2 kahve fincanı pudra şekeri
*Aldığı kadar un
*İçi İçin:

*2 su bardağı (200 gr) iri kıyılmış antepfıstığı
*2 çay bardağı pudra şekeri
*Hamurdan ayırdığımız yumurta akı
*3 yemek kaşığı hindistancevizi

YAPILIŞI:

*Un hariç tüm hamur malzemelerini karıştırın.
*Unu kontrollü biçimde ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
*Tüm iç malzemesini çatalla iyice karıştırın ve birbirine yapışmasını sağlayın.
*Hamurdan küçük bir parça kopartın. İçli köfte hazırlar gibi içini oyun ve iç malzemeden doldurun. *Ağzını kapatın ve kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun.
*Oldukça yuvarlak hatta dikçe bir form vermeye gayret edin çünkü pişerken biraz yayılacaklar.
*Tüm hamura bu işlemi yapın ve 180 dereceli fırında kurabiyeleri fazla kızartmadan pişirin.
*Soğuyunca pudra şekeri serperek servis edin.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir