
Fıstıklı Kurabiye
En az kokostar kadar hatta belki daha da güzel bir tarif bu. Kakao yada hindistancevizi yerine fıstık severler için çok güzel bir alternatif.
MALZEMELER:
Hamuru İçin:
*1 pkt oda sıcaklığında margarin
*2 yumurta (birinin akını ayırın)
*1′er pkt vanilya ve kabartma tozu
*2 kahve fincanı pudra şekeri
*Aldığı kadar un
*İçi İçin:
*2 su bardağı (200 gr) iri kıyılmış antepfıstığı
*2 çay bardağı pudra şekeri
*Hamurdan ayırdığımız yumurta akı
*3 yemek kaşığı hindistancevizi
YAPILIŞI:
*Un hariç tüm hamur malzemelerini karıştırın.
*Unu kontrollü biçimde ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
*Tüm iç malzemesini çatalla iyice karıştırın ve birbirine yapışmasını sağlayın.
*Hamurdan küçük bir parça kopartın. İçli köfte hazırlar gibi içini oyun ve iç malzemeden doldurun. *Ağzını kapatın ve kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun.
*Oldukça yuvarlak hatta dikçe bir form vermeye gayret edin çünkü pişerken biraz yayılacaklar.
*Tüm hamura bu işlemi yapın ve 180 dereceli fırında kurabiyeleri fazla kızartmadan pişirin.
*Soğuyunca pudra şekeri serperek servis edin.