Ördek Buğulama

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Ördek Buğulama

Mesaj gönderen moments » 07 Eki 2008, 00:49

Resim
Ördek Buğulama

Gereçler:
1 adet ördek palazı
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1/ 2 demet maydanoz Tuz-karabiber
1-2 bardak

Yapılışı:

1. Temizlenmiş, içi çıkarılıp yıkanmış olan ördek palazının içini, dışını tuz ve biberle ovduktan sonra katı ve ciğeri, maydanozla birlikte ördeğin karnına sokun. Ayaklarını gerisine geçirin.
2. Ördeği varsa çelik tencereye yoksa normal bir tencereye alın; 1 yemek kaşığı yağ ve 1-2 bardak su koyun. Kaynamaya başlayınca çok kısık ateş üzerinde yumuşayana dek pişirin. Gerekiyorsa biraz daha sıcak su ekleyin.
3. Pişen ördek palazını kol, but ve gögüs olmak üzere parçalara ayırıp bir tabağa yerleştirin. Üzerine tenceredeki sosu döküp servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir