Tatlı Ekşi Balık Yahnisi (mikrodalga)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Tatlı Ekşi Balık Yahnisi (mikrodalga)

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:00

Resim
Tatlı Ekşi Balık Yahnisi (mikrodalga)

2 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)
4 taze soğan (ayıklanıp, yaklaşık 1 cm boyunda kesilmiş)
1 çorba kaşığı zencefil (ince kıyılmış; isteğe bağlı)
1/2 tatlı kaşığı susam yağı
2 su bardağı balık suyu
1 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası (3 çorba kaşığı suda eritilmiş)
2 çorba kaşığı sirke (tercihen pirinç sirkesi)
1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
1/2 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı soya sosu
4 mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra doğranmış)
500 g beyaz etli balık filetosu (kuşbaşı doğranmış)
125 g sultani bezelye (kılçıkları ayıklanmış)
75 g bambu filizi (bulabilirseniz)
30. g erişte (2 su bardağı sıcak suda 10 dakika bekletildikten sonra süzdürülüp, yaklaşık 5 cm boyunda kesilmiş; isteğe bağlı)

Küçük bir kâseye pul kırmızıbiber ve sirkeyi koyup, karıştırarak koyuca bir sos haline getirin. Havuçlar, taze soğanlar, zencefil (isteğe bağlı) ve susam yağını ateşe dayanıklı bir tencereye koyup, tencerenin kapağını kapatın ve % 50 ısıtılmış fırına verip, malzemeyi 3 dakika pişirin. Balık suyu, tozşeker, erimiş mısır nişastası, sirke, kâsedeki biberli sos, soya sosu ve mantarları ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak, karışımı % 100 ısıtılmış fırında 3 dakika pişirin.
Kuşbaşı doğranmış balıkları ateşe dayanıklı bir fırın tepsisine tek kat halinde dizip, üstlerine bezelyeler, bambu filizleri (isteğe bağlı) ve erişteyi serpiştirin. Tencereyi fırından alıp, içindeki karışımı tepsideki balık parçalarının üstüne boşaltın ve tepsiyi % 100 ısıtılmış fırına vererek, yahniyi 2 dakika pişirin. Tepsiyi olduğu yerde yarı yarıya çevirip, üstünü örterek, % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika daha pişirin. Tepsiyi fırından.alıp, yahniyi 4 çorba tabağına bölüştürerek, servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir