Çin Böreği

Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Re: Çin Böreği

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:25

Çin Böreği

4 porsiyon
1 pırasa,
1 havuç,
50 g kereviz,
350 g fasulye filizi,
230 g (1 kutu) bambu filizi,
1 küçük diş sarımsak,
2 çorba kaşığı susam yağı,
100 g kıyma,
2 çorba kaşığı soya sosu,
1 tatlı kaşığı baharat karışımı (ince öğütülmüş tarçın, karanfil, akbiber, kimyon, anason),
1 kaşık ucu Sambal Oelek,
tuz,
karabiber,
3 paket (her birinde 50 g) pirinç yufkası,
1 yumurta akı,
kızartma yağı,
yarım şişe (200 g) tatlı ekşi sos ( Suzi Wan),
yarım şişe (200 g) Uzakdoğu keçabı.

Sebzeleri ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın. Filizleri bir süzgeçte yıkayın, sularını süzün. Sarımsağı kıyın. Kızartma yağını Wok tenceresine (yoksa bir tavaya) dökün, kıymayı kavurun, sebzeleri ve sarmısağı katın ve devamlı karıştırarak yaklaşık 4 dakika pişirin. Soya sosu, baharat karışımı, Sambal Oelek, tuz ve karabiber atın. Pirinç yufkasını suya bastırıp çıkartın ve özenle kurutun. Sebzeli karışımı yufkaların içine doldurun. Yufkaların kenarlarına yumurta akı sürün. Yufkaları rulo halinde sarın. Börekleri kızgın yağda 2 dakika kızartıp fazla yağların çıkması için bir peçetenin üstüne alın. Börekleri Tatlı - ekşi sos ve keçap ile sofraya getirin.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Re: Çin Böreği

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:25

Çin Böreği

2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
Yarım kg dana eti
1 küçük kutu bezelye (konserve)
2 adet havuç
2 adet sivri biber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber,
tuz
4 adet yumurta
Galeta unu,
sıvı yağ
Çok az süt

Tavaya 2 çorba kaşığı margarini alın. Eridikten sonra yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Pembeleşene dek kavurun. Tavla zarı iriliğinde doğranmış dana etini ilave edin.
Bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Küçük küpler halinde doğradığınız havuç ve sivri biberleri ekleyin.
Birkaç dakika kavurun. Suyunu süzdüğünüz bezelye konservesini ilave edin. Yenibahar, kırmızı tozbiber ve tuzu ekleyin. Tavayı ateşin üzerinden alın.
4 adet yumurtanın akını ve sarılarını ayırın. Sarıların üzerine çok az süt ekleyip, karıştırın. Bir kenarda bekletin.
İlk yufkayı düz bir zemine yayın.
Yumurtanın akını bir fırça yardımıyla her yerine sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Bıçakla 4 eşit parçaya kesin. Her parçanın ortasına hazırladığınız içten bir miktar koyun.
Kenarlarını içe doğru katlayın.
Dört parmak genişliğinde olacak şekilde katlayın. Önce yumurta sanlarına batırm. Sonra galeta ununa bulayın.
Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine çıkarın.
Sıcak olarak servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Re: Çin Böreği

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:25

Çin Böreği

4 adet yufka
3 yumurta
bir paket galete unu
100 gr ceviz içi
bir demet maydonoz
4 tane orta boy soğan
500 gr az yağlı kıyma
1 yemek kaşıgı biber salçası veya pul biber
bir tutam karabiber
bir tutam kimyon
bir tutam tuz
sıvı yağ


Kıymayı önce biraz haşlarız, suyunu çekince robotta çekilmiş soğanlarımızla yağda kavururuz. Daha sonra salçamızı ve baharatlarımızı ilave ederiz. Ocağın altını söndürmek üzereyken robotta çekilmiş maydonoz ve küçük küçük doğranmış cevizlerimizi ilave ederz.bu karışımın biraz soğumasını beklerken,yufkalarımızı sigara böreğine uygun bir biçimde dilimleriz. Yufkamızın içine bu karışımı koyar ve sararız. Sardıktan sonra önce yumurtaya (sarısı ve akını bir kapta çırp) ve en son etrafını galete ununa bularız, yağlanmış tepsimize dizeriz. 180 derecede 30 dk pişiririz. İsterseniz az yağda tavada kızartıladabilir, ancak fırında daha sağlıklı ve hafif olur. Afiyet olsun :)
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Re: Çin Böreği

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:26

ÇİN BÖREĞİ

Malzemeler
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Margarini tencereye koyun ve ince doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin ve kavurmaya devam edin. Bir tencerede bulgura 2 bardak sıcak su ilave edin ve kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra bulguru, havucu ve cevizi kıymaya ilave edin. Yufkaların her birini 8 tane üçgen olacak biçimde kesin. İçine kıymalı harcı koyup sigara böreği gibi sann. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın sıvı yağda kızartın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Re: Çin Böreği

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:26

Çin Böreği (Çin)

Malzeme
- 60 gr (4 çorba kaşığı) Sana
- 150 gr soya filizi
- 100 gr mantar
- 125 gr (1 büyük) soğan
- 250 gr dana kıyması
- Tuz, karabiber
- 125 ml soya sosu (1/2 su bardağı)
- 1 yumurta
- 500 gr hazır yufka
- 2 diş sarmısak
- 450 ml (2 su bardağı) ayçiçek yağı
- 1/2 limon
- Süslemek için taze nane

Hazırlanışı
Sarmısağı dövün. 1/2 limonun suyunu sıkın. 1 çorba kaşığı Sana'yı küçük bir tavada eritin. Yağ kızınca soya filizi ve mantarı ilave edip 2 dakika sote edin. Bir kenara alın. Kalan Sana'yı başka tavada eritin. Yağ kızınca soğan ve kıymayı ekleyip 5-6 dakika karıştırarak kavurun. Ayrı ayrı hazırladığımız iki ayrı karışımı büyükçe bir tavaya koyup, karıştırın. Tavayı orta ateşe koyup, tuzu, karabiberi ve soya sosunun yarısını ekleyin. Ateşi kısın. Çırpılmış yumurtayı sürekli karıştırarak yavaşça yedirin. Harcı ateşten alın.
Yufkayı ortadan ikiye bölüp, parçaları üst üste koyun. 12 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Harcı kestiğiniz yufkaların düz ucundan 3 cm içeriye yerleştirip, kenarlarından 1'er cm içeri kıvırarak rula halinde sarın, ucun su ile ıslatıp yapıştırın.
Ayçiçek yağını derince bir yerde kızdırın. Yağ kızınca çin böreklerini içine atıp 2-3 dakika ayçiçek yağında kızartın. Kalan soya sosuna dövülmüş sarmısağı ve limonun suyunu ekleyip karıştırarak bir sos hazırlayın. Kızarmış börekleri önceden ısıtılmış tabaklara koyun. Üzerine 1 kaşık sos gezdirip, taze nane ile süsleyerek sıcak olarak servis edin.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir