Limonlu Tavuk (Çin)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Limonlu Tavuk (Çin)

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:18

Resim
Limonlu Tavuk (Çin)

Malzeme
- 500 gr. Tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı sıvı Sana
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta beyazı
- 1 çay kaşığı zencefil
- tuz
- Limon Sosu
- 2 çay kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2 çay kaşığı soya sos

Hazırlanışı
Tavuk göğsünü şeritler halinde kesiniz..
Yumurta beyazını çırpınız..
Derin bir kabın içinde yumurta beyazı, 2 tatlı kaşığı mısır nişastasını, zencefil ve tuzu karıştırıp, doğradığınız tavukları ekleyip en az 30 dakika marine edin.
Wok veya yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı Sana'yı kızdırıp, marine sosundan süzdüğünüz tavukları, renkleri dönene kadar sote ediniz..
Küçük bir kase içinde 2 yemek kaşığı mısır nişastasını su ile karıştırarak koyu bir sos haline getirin..
Tencerede tavuk suyu, şeker, limon suyunu ve soya sosu koyup kaynatın, mısır nişasta sosu ile karıştırınız..
Bir taşım kaynatıp, tavukları ekleyiniz.
Limon dilimi ile süsleyip sıcak olarak servis ediniz.


Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir