HALEP İŞİ PATLICAN

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 3062
Kayıt: 15 Ağu 2008, 01:43
Konum: Pasifik Okyanusu'nda :)
İletişim:

HALEP İŞİ PATLICAN

Mesaj gönderen Eceeee » 21 Kas 2008, 19:40

HALEP İŞİ PATLICAN
Resim
6 Patlıcan
2 Soğan
250 Gr. Kıyma
1 Bardak koruk suyu
1 Fincan pirinç
Karabiber,
tuz,
tarçın,
nane.

Patlıcanların ucundan 3-4 cm. kesin. İçlerini oyarak tuzlu suya atın. Yağlıca kıymayı pirinç, ince kıyılmış soğan, karabiber, tuz, tarçın, nane katarak iyice yoğurun.
Sudan çıkarıp hafifçe sıktığınız patlıcanların içini üçte biri boş kalacak şekilde bu içle doldurun. Önce kestiğiniz parçaları kapak gibi kapatın. Tencerenin altına ince kamış ya da asma çubuğu döşeyip patlıcanları düzgünce dizin. Sonra üzerini örtecek kadar koruk suyu ilâve ederek orta ateşte pişirin.
" düş uçacak bahara doğru "

Cevapla

“Arap Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir