Peynirli Kalpler (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Peynirli Kalpler (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 16:19

Resim

Peynirli Kalpler (İtalya)

350 g yağsız ve tuzsuz beyazpeynir
1 tatlı kaşığı taze nane (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı taze fesleğen (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince rendelenmiş)
1/2 tatlı kaşığı kişniş
bir tutam tuz
1 iri yumurtanın akı
taze nane ve maydanoz (süsleme için)
ince portakal kabuğu şeritleri (süsleme için)

Peyniri bir kâsede hafifçe çırpıp, nane, maydanoz, fesleğen, portakal kabuğu rendesi, kişniş ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Başka bir kâsede yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpıp, ağır ağır karıştırarak öbür kâsedeki peynirli karışıma yedirin. Kalp biçimi 4 kalıbın içine, ıslatılmış tülbent parçaları döşeyin. Peynirli karışımı kalıplara eşit miktarlarda bölüştürüp, kalıpları serin bir yerde 12 saat bekletin. Kalıpları ters çevirerek peynir kalplerini 4 ayrı servis tabağına çıkarıp, taze nane - maydanoz ve portakal kabuğu şeritleriyle süsleyerek servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir