Zabaglione (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Zabaglione (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 15:55

Resim

Zabaglione (İtalya)


Malzeme
- 6 adet yumurta sarısı
- 90 gr şeker
- 8-10 adet küçük badem ezmesi kurabiyesi
- 2-3 adet kedi dili
- Süsleme için çilek veya frambuaz

Hazırlanışı
Derin bir kap içersinde yumurta sarılarını krema haline gelinceye kadar çırpınız. Şekeri ekleyerek karıştırınız.
Derin bir tencerenin içine su koyup kaynatınız.
Yumurta sarılarını karıştırdığınız kabı tencerenin üstüne oturtup karıştırarak, kabarmasını ve koyulaşmasını sağlayınız. Fazla pişirirseniz, yumurta pişip sostan ayrılabilir.
Servis kaplarının içine badem ezmesini ve kedi dillerini küçük parçalar halinde koyunuz. Üzerine sosu döküp çilek veya frambuaz ile süsleyiniz.
Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir