Napoli Usulü Levrek (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Napoli Usulü Levrek (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 15:57

Resim

Napoli Usulü Levrek (İtalya)

Malzeme
- 2 adet levrek
- 10 adet taze soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı Sana
- 5 adet domates
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz-karabiber
- 1 su bardağı balıksuyu

Hazırlanışı
Balığı fileto çıkartıp, iyice yıkayın, kağıt havlu ile kurulayınız.
Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayınız.
Sarımsak ve taze soğanları ayıklayıp, kıyınız.
Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı Sana?yı kızdırıp, taze soğanları ve sarımsağı sote ediniz.
Şeker ve sirkeyi ilave edip, 5 dakika kaynatınız.
Kekik, biberiye ve doğranmış domatesi ilave edip, tuz ve karabiber ile tatlandırınız.
Domatesler yumuşayınca ateşten alınız.
Balıkları fırın kabına koyup, sosu üzerine dökünüz. En son üzerine balık suyunu gezdiriniz.
Önceden 195 ºC ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriniz.
Sıcak olarak servis ediniz.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir