Brokolili Burgu Makarna (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Brokolili Burgu Makarna (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 16:11

Resim

Brokolili Burgu Makarna (İtalya)

Malzeme
- 1 paket burgu makarna
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sosu İçin
- 1/2 paket brokoli
- 6 yemek kaşığı sıvı Sana
- 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz-karabiber
- 75 gr. rende peynir (permasan)

Hazırlanışı
Tuzlu ve zeytinyağlı kaynayan suda burgu makarnalarını 10 dakika haşlayıp süzünüz.
Tencerenin içinde süzdüğünüz makarnaları sıcakken 2 yemek kaşığı sıvı Sana ile iyice yağlayınız. Brokolileri ayıklayıp, kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, süzünüz. Haşladığınız brokolileri küçük parçalara ayırınız.
Sarımsakları soyup, kıyınız.
Tencerede kalan 4 yemek kaşığı sıvı Sana'yı kızdırıp, dolmalık fıstıklarını ve sarımsakları kavurunuz.
Brokolileri ilave edip, birkaç kere birlikte sote ediniz.
Ateşten alıp, tuz ve karabiber ile baharatlandırınız.
Servis kabına aldığınız haşlanmış burgu makarnaların üzerine brokolileri koyup, rendelenmiş peynir ile birlikte servis ediniz.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir