Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 18:22

PEYNIRLI BÖREK

MALZEMELER

3 adet yufka
175 gr. margarin
200 gr peynir
arzuya göre maydanoz
1 adet yumura sarısı



HAZIRLANIŞI

Margarini yakmadan hafif ateşte eritin. Yufakalardan birini yayın, üzerine fırça yardımıyla eritilmiş yağdan sürün, diğer yufkayı bu yağlanmış yufkanın üzerine yerleştirin ve bu yufkanın üzerini de aynı şekilde yağlayın. Diğer yufakayı da ikinci yufkanın üzerine yerleştirin. Önce dörde bölün, dört parçadan her birini de tekrar ikiye bölün. Peynir ve maydanozdan yapılmış harçtan her bir parçaya yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Bu sardığınız börekleri soğuk su dolu bir kabın içine koyup beş dakika dinlendirin. Elinizle sıkıp suyunu aldıktan sonra yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp orta hararetli fırında pişirin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 18:23

PEYNIRLI BÖREK -I

MALZEMELER

2 adet yufka
peyaz peynir
4 adet yumurta
3 su bardağı süt
2 paket cheddar peyniri


HAZIRLANIŞI

Her yufkayı 16 eşit parçaya bölün. İçine bir parmak cheddar peyniri koyup, sigara böreği şeklinde sarın, bir tepsiyi yağlayıp, dizin. 4 adet yumurtayı 3 su bardağı sütle çırpın ve böreklerin üzerine dökün. İki saat bekletin daha sonra üzerine biraz peynir rendeleyip, fırına verin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 18:23

PEYNIRLI EKMEK

MALZEMELER

beyaz peynir
bayat ekmek
karabiber
maydanoz
tereyağ
yumurta
kekik
biber


HAZIRLANIŞI

Bayat ekmekleri ince dilimler halinde kesin, üzerlerine tereyağı sürün. Beyaz peyniri ezip, içine yumurta kırın, karabiber ve maydanoz katıp koyuca bir karışım elde edin. Bu kanşımı, önceden yağladığınız ekmeklerin üzerine kalınca bir tabaka halinde sürün, biraz kekik ekip, üzerleri pembeleşinceye dek, ızgarada pişirilir.Arzu ederseniz üzerlerine sucuk, sosis, domates, biber veya mantar koyabilirsiniz.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 18:23

PEYNIRLI GÖZLEME

MALZEMELER

1 su bardağı beyaz peynir rendesi
5 adet yumurta
1/2 kg un
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
tuz


HAZIRLANIŞI

Peynir haricindeki diğer malzemeleri kanştırıp yumuşakca yoğurun, 5 eşit parçaya bölüp her birini, ayrı ayrı mantı hamuru kalınlığında açın. Rendelenmiş peyniri serpip, onar santim ara ile şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritleri bir uçlanndan yuvarlayarak rulo yapın, üzerine hafifçe bastırıp buzdoIabında dinlenmeye bırakın.
Daha sonra pasta tabağı büyüklüğünde açıp teflon tavada az yağ ile kızartın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 18:24

PEYNIRLI KEK

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
1/2 su pardağı sıvı yağ
3 adet Yumurta (1 tanesinin sadece beyazı)
1 kase beyaz peynir (elle ufalanmış)
1/2 kase kaşar peyniri (rendelenmiş, kaşar peynir yoksa beyaz peynirin miktarı arttırılır)
İsteğe göre dereotu, maydonoz
Susam
Tuz (peynirler tuzlu değilse ilave edilebilir)
Yeterince un.


HAZIRLANIŞI

Yumurtalar bir kasede çırpılır (bir tanesinin sarısı ayrılır). Üzerine yağ, peynirler, dereotu ilave edilir. Yeterince un koyulduktan sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
(tatlı kek hamurları kadar akıcı olmamalı)
Yağlanmış bir tepsiye kaşık yardımıyla dökülür.
Üzerine ayırdığımız yumurtanını sarısı ve susamlar dökülerek 180 derece fırında 30-35 dak. pişirilir.

Kesmek için soğumasını bekleyin yoksa dağılır.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 18:24

PEYNIRLI KOLAY POĞAÇA

MALZEMELER

1/2 paket sana yağı
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
2 su bardağı un
1 fike tuz
100 gr beyaz peynir


HAZIRLANIŞI

Yağı eritip soğuttuktan sonra yumurta ve elenmiş un ile yoğurun. Kıvama gelince peyniri ekleyerek çok ezmeden biraz daha yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar halinde elimize aldığınız hamuru çok ezmeden yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürün, susam serpip, orta derceli ısıtımış fırında 175 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 18:24

PEYNIRLI MINI KURUVASAN

MALZEMELER

20 adet için
1 adet rulo katlı hamur
2 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
harcı için:
250 gr beyaz peynir
karabiber
1 yemek kaşığı cevizi çi
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz



HAZIRLANIŞI

Harcı için kullanılacak olan tüm malzemeyi karıştırın. Hamuru üçgen şeklinde kesin. Üçgenin tabanına hazırladığınız içi koyun. Kenarlarına yumurta sarısı sürün geniş kenardan başlayarak rulo yapın. Kıvırıp ay şeklini verin. Üzerine de kalan yumurta sarısını sürün. Buzdolabında 25 dakika beklettikten sonra çıkarın ve önceden 220 derece ısıtılış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 18:24

PEYNIRLI PATATESLI AY ÇÖREĞI

MALZEMELER

100 gr beyaz peynir
4 adet patates
3 adet taze soğan
1 demet maydanoz
hamur için:
1 subardağı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
alabildiğince un
çörek otu
tuz


HAZIRLANIŞI

Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın, 15 dakika dinlendirin. Bu arada haşlanmış patatesleri ezin ve diğer malzemeleri ekleyin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın ve elinizle nescafe tabağı büyüklüğünde açın. İçine harctan koyun, rulo yaparak sarın. İki ucunu içe doğru bükerek ve parmak uçlarıyla incelterek ay şekli verin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Hafifce yağlanmış fırın tepsisine dizin. Çörek otu serpip fırına sürün. Orta ısılı fırında çörekler pempeleşene kadar pişirin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 18:25

PEYNIRLI POĞAÇA

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 kaşık tuz
1 kaşık şeker
1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 yumurta
aldığı kadar un
iç malzemesi için:
peynir
maydanoz


HAZIRLANIŞI

Bir kaba biraz un katın ortası yuvarlak olarak açılır ve sırayla maya (elinizle biraz ufalayın), şeker, tuz, yumurtanın akı, süt ve yağ katılıp hamur yoğurulur.
30 dakika ılık bir yerde dinlenmeye bırakın. Küçük bezeler yapın ve çay tabağı büyüklüğünde açın. Hazırladığınız iç malzemeyi koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.
Yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 18:25

PEYNIRLI POĞAÇA

MALZEMELER

1 çaykaşığı zeytinyağı
200 gr ekmek hamuru
200 gr emmental peyniri
2 su bardağı süt

6 kişilik


HAZIRLANIŞI

Düz bir yerede ekmek hamurunu oklavayla açın. Takribi 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgenler kesin.
Peyniri küp şeklinde doğrayıp, dikdörtgen hamurlara birer çorbakaşığı peynir koyduktan sonra hamuru bir ucundan katlamaya başlayın. Dikdörtgen şekilini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına , fırçayla süt sürün. Ancak kızartma esnasında peynirin taşmaması için kenarlarından bastırmalısınız.
Her bir poğaçanın üstüne yine fırçayla süt sürün.Daha sonra her birini, zeytinyağıyla yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 58 misafir