Selver Paşa Tatlısı

Cevapla
Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Selver Paşa Tatlısı

Mesaj gönderen cicek » 22 Eyl 2008, 19:14

Malzemeler
Mutfak Zorluk **Süre 90 dkKaç Kişilik 6Yöntem
2 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tozşeker
200 gr bayat ekmek içi
Şerbet için :
15 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
1 Su bardağı su

Hazırlanışı

Tencereye ufalanmış ekmek içini koyup üzerine süt ilave edin
Sütü çektikten sonra yumurta tozşeker ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın
Hazırladığınız karışımı yağlanmış tepsiye yayıp orta ısılı fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin(Pişerken kabarırsa kabaran yerleri bıçak ucuyla delin)
Tepsiyi fırından çıkarmadan 20 dakika önce şerbeti hazırlayın
Şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın
Sıcak şerbeti fırından çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine gezdirin
Şerbeti iyice çekip tamamen soğuduktan sonra fıstıkla süsleyip baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir