Tek düşüncem Devler Ligi!

Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen moments » 23 Eyl 2008, 21:10

aragones_sl_basintoplantisi.jpg
aragones_sl_basintoplantisi.jpg (15.17 KiB) 1313 kere görüntülendi
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş mücadelesinde karşılaşacağı Partizan Belgrad maçı öncesi açıklamalar yapan teknik direktör Luis Aragones rakibe saygısı olduğunu ancak tek düşüncesinin Fenerbahçe'nin ne yapacağı ve Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için nasıl bir futbol oynayacağı olduğunu söyledi. İşte Luis Aragones'in Partizan maçı öncesi yaptığı açıklamalardan Ajansspor.com'un derlediği keesitler :

Partizan takımına çok büyük bir saygımız var. İyi bir takım olduklarını biliyoruz, ilk maçta da gördük ama benim tek derdim, tek düşüncem yarın Fenerbahçe'nin kazanmak için neler yapması gerektiği, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için nasıl bir futbol oynaması gerektiğidir.

Özellikle takımımızda çok iyi futbolcular olduğunu düşünüyorum. Tabii ki sakatlığı bulunan oyuncular önemli eksikler ama yerlerine gelecek oyuncular da en az onlar kadar kaliteli oyunculardır. Onlardan da beklediğimiz performansı alabilirsek sakat oyuncularımızın eksikliğini hissetmeyeceğimizi düşünüyorum.

Yarın göreceğiz şu anda çok fazla söylenebilecek bir şey yok. Elimizdeki oyuncularımıza göre sahaya çıkacak en iyi 11 ve en iyi sistemi oluşturabilmek için elimizden geleni yapıyoruz ama bunu görebileceğimiz zaman şu an değil, yarın maç saatinde olacak.

Özellikle futbolda 3 tane hazırlık aşamasından geçilir. 1.'si fiziksel olarak, 2.'si taktiksel olarak ve 3.'sü de benim en çok önem verdiğim konulardan biri mental ve psikolojik anlamdadır. Yarın bu 3'ünü bir arada sağlayabildiğimizi göstermek için var gücümüzle çalışacağız.

Futbolda tabii ki de her zaman kaybetmek ve bu şoku yaşamak futbolcuları etkiler. Ama Şampiyonlar Ligi çok farklı bir ortam. Bu organizasyonun motivasyonu çok daha farklıdır. Yenilgi tabii ki umulmadık bir sonuçtu ve üzüldük ama bu sonucun yarınki maça olan motivasyonumuzu etkileyeceğini sanmıyorum.

Maçlarda yaptığım değişiklikler onlardan şikayetçi olduğum için değil bazen yoruluyorlar bunun içindir. Ayrıca benim takımımda 26 tane oyuncu vardır, hepsi birbirine yakın performans sergiler ve giren oyuncuların çıkan oyuncuların performansına ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını biliyoruz.

Benim elimde 26-27 oyuncu var. Bunların bazısı kulübede oturacak bazısı sahada mücadele edecektir ama biz hepsinin önemi katkılar vermesini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz.

::BASIN TOPLANTISI::
Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Araggones, Turkcell Süper Lig ile Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki mücadelenin birbirinden farklı kulvarlar olduğunu, futbolcularının, yarın FK Partizan karşısına iyi bir konsantrasyonla çıkacağını söyledi.

Fenerbahçe'nin, Samandıra'daki tesislerinde yarınki maçla ilgili düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan İspanyol teknik adam, Gaziantepspor yenilgisinin, takımı bu maç öncesi ne kadar etkilediği yönündeki soruya verdiği yanıtta, ''Futbolda tabii ki her zaman, her sonuç var. Şampiyonlar Ligi çok farklı bir kulvar ve disiplin. Havası ve konsantrasyonu farklıdır. Etkilemedi diyemeyiz, ama Şampiyonlar Ligi farklı bir ortam. İki lig arasında çok da fazla bağlantı kurmamalıyız'' dedi.

FK Partizan takımına çok büyük saygı duyduğunu ifade eden Aragones, şu andan itibaren tek ilgilendiği konunun yarın Fenerbahçe'nin sahada sergileyeceği başarılı futbol olduğunu dile getirerek, ''Benim tüm derdim, yarın sahaya çıktığımızda Fenerbahçe'nin maçı nasıl ileride tutabileceği ve maçı alabilmesi için neler yapması gerektiğidir. Bunların üzerine kafa yoruyorum'' diye konuştu.

Cezalı Burak, sakatlıkları bulunan Selçuk, Semih ve Edu'nun, takım için önemli eksikler olduğunu ifade eden İspanyol çalıştırıcı, ''Yerlerine gelecek arkadaşların da en az onlar kadar mücadele etmelerini istiyorum. Bu güçteler. O mücadeleyi ortaya koyarlarsa, zaten yokluklarını hissettirmeyeceklerdir'' açıklamasını yaptı.

Nasıl bir sistemde oynayacakları sorusunu Aragones, ''Sistemler çok da önemli değil. Elimizdeki oyunculardan daha çok yararlanabilmek için elimizden geleni yapacağız'' diye yanıtladı.

Aragones, Uğur ve Kazım'ı, şimdiye kadar yapılan maçlarda ikinci yarılarda oyundan aldığı hatırlatılarak yöneltilen bir soruya da şu yanıtı verdi:
''Maçlarda yaptığım değişiklikler, onlardan şikayet ettiğim için değil. Bazen fiziksel kondisyon açısından oyundan düşüyorlar. Takımımdaki her oyuncu kalitelidir. Benim elimde 26-27 oyuncu var. Bazıları kenarda oturacak, bazıları maçta yer alacaklar. Herkesin takıma katkı yapması için elimizden geleni yapıyoruz.''
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

“Futbol” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir