Vişneli Ördek

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Vişneli Ördek

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 22:02

Resim
Vişneli Ördek

MALZEMELER:
1 kg kemiksiz ördek eti
1 çorba kaşığı bal
1 su baedağı ayıklanmış vişne
1 su bardağı portakal suyu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

YAPIMI:
Teflon tavada, yağsız olarak ördek etleri renk alacak kadar kızartılır. Daha sonra fırın kabına dizilir, tuz serpilir., Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Bu arada sos hazırlanır. Bal, şeker, vişne, portakal suyu tavaya konur. Vişnelerin rengi değişene kadar kısık ateşte pişirilir. Pişen ördek etleri servis tabağına konur, üzerine pişirilen sos gezdirilir.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir