Tahinli Ezme (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Tahinli Ezme (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 17:21

Tahinli Ezme (İtalya)

15 g (1 çorba kaşığı) maydanoz yaprağı
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 kepek ekmeği dilimi (kabuklan alınıp, küçük küpler halinde doğranmış)
1 1/4 su bardağı tahin
4 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
350 g yağsız beyazpeynir
bir tutam tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber

Maydanoz, sarmısak ve kepek ekmeği küplerini blendıra koyup, ufalanmış ekmekiçi kıvamı alıncaya kadar karıştırın.
Tahin, limon suyu, beyazpeynir, tuz ve karabiberi ekleyip, kalın bir hamur haline gelinceye kadar yeniden karıştırın (ezmeyi tadıp, gerekiyorsa biraz daha karabiber ya da limon suyu ekledikten sonra yeniden karıştırın). Ezmeyi küçük servis kâselerine boşaltıp, servis yapın.

NOT: ORTADOĞU VE TÜRK MUTFAĞINDAKİ HUMUSU ANDIRAN BU EZME, YANINDA KIZARMIŞ EKMEK DİLİMLERİ YA DA SICAK PİDEYLE SERVİS YAPILABİLİR.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir