Püreli Mantar Salatas

Cevapla
Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Püreli Mantar Salatas

Mesaj gönderen cicek » 21 Eyl 2008, 12:35

Püreli Mantar Salatası

Malzemeler

250 gr mantar
1 Çay bardağı pirinç
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Adet domates
4-5 Adet kornişon turşu
2 Adet taze sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 Adet taze soğan
4 Adet haşlanmış patates
2 Adet haşlanmış halka halka doğranmış havuç
1 Çay bardağı süt
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çorba kaşığı tozşeker
Tuz


Hazırlanışı

Mantarları dörde kesin
Üzerini hafifçe aşacak kadar su ilave edin
1 Çorba kaşığı şeker ve limon suyu ilavesi ile mantarları haşlayın
Mantarlar yumuşadığında ateşten alıp, suyunu süzün
Pirinçleri diriliklerini kaybedene kadar haşlayın
Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın
Kornişon turşuyu küçük küçük doğrayın
Taze sarımsakları, maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayın
Hepsini bir kasede birleştirin
İçine sıvıyağ, limon suyu ve tuz ekleyip, karıştırın
Bu arada haşlanmış patatesleri soyup, sıcaklığını kaybetmeden rendeleyin
Sıcak sütü, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve tuzu ekleyerek robotta püre kıvamına getirin
Servis tabağına püreyi alıp, düzgün şekiller vererek ortasını açın
Kenarlarına haşlanmış halka şeklinde doğranmış havuçları dizin
Ortasına mantarlı salatayı koyup, servis yapın
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 60 misafir