Kalbura Bastı

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 3062
Kayıt: 15 Ağu 2008, 01:43
Konum: Pasifik Okyanusu'nda :)
İletişim:

Kalbura Bastı

Mesaj gönderen Eceeee » 23 Eyl 2008, 22:53

Bu tarife rendeye bastı demek daha doğru olur herhalde. Bu tatlıyı Kurban bayramından sonraki hafta Eskişehir'de yapmıştım. Tarif Emine Beder'e ait.

Malzemeler:

1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı maden suyu
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
100g. ceviz içi
Şerbeti:

3 Su bardağı su
2,5 Su bardağı şeker
yarım tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı;

Hamuru yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.
Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak hale getirelim.
Hamurları, rendenin iri tarafı üzerine bastırarak hafifçe yayvanlaştıralım.
Orta kısımlarına iri dövülmüş cevizi koyup hamuru, iki kenarını üste doğru çevirip kapatalım ve hafifçe margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 190° ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
Fırından alır almaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim.
Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
Afiyet Olsun.
Dosya ekleri
kalburabast1[1].JPG
" düş uçacak bahara doğru "

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 82 misafir